Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Beringe


Filteren op datum:
        

Gelijkspel ZVV Beringe in derby

Gepubliceerd op: 09-10-2017 12:29

Bij het zaalvoetbal vond afgelopen weekend een echte streekderby plaats. ZVV Serum en ZVV Beringe hebben de punten gedeeld in de streekderby. Het werd 1-1 in Panningen Lees verder

Boekje ter ere van gemeenschapsband Beringe gepresenteerd

Gepubliceerd op: 22-09-2017 15:42

In Beringe is vrijdag het boekje ‘7 Be(h)ringe(n) met aantrekkelijke regio’s’ gepresenteerd. In Europa liggen immers zeven plaatsen met de naam Beringe of een verbastering van die naam. Het boekje bevat informatie over onder andere de bezienswaardigheden van elke plaats. De presentatie van het boekje werd gehouden in het kader van Burendag. Alle kinderen van de basisschool in Beringe ontvingen daardoor een exemplaar van het boekje. Ook was er een ballonnenwedstrijd georganiseerd.

In het boekje wordt bovendien uitgelegd hoe de zeven gemeenten elkaar hebben gevonden. Zo wordt beschreven dat de gemeenschappelijke naam aan de basis van de ontmoeting tussen inwoners van de dorpen. In het jaar 1956 kwam men op het idee om toenadering te zoeken. De eerste jaren werden alleen bezoekjes afgelegd ter kennismaking, maar na dertien jaar werd de vereniging ‘5x Be(h)ringe(n) International’ opgericht.

Het doel van de vereniging is om vriendschaps- en partnerschapsbanden te onderhouden. De publicatie van het boekje dat vrijdag in Beringe werd gepresenteerd is dan ook een manier om invulling te geven aan dit doel.
Lees verder

Beringse in race voor cafetariaprijs

Gepubliceerd op: 21-09-2017 17:44

Ankie ter Voert, werkzaam bij Plaza Beringe in Beringe, is genomineerd voor de Parel van het Jaar. Dit is een prijs voor een cafetariamedewerker die zich meer dan verdienstelijk heeft gemaakt voor het bedrijf waarin hij of zij werkzaam is.
Lees verder

Optrommelactie levert ruim 300 ideeën op

Gepubliceerd op: 21-09-2017 10:29

De ‘optrommelactie’ van dorpscoöperatie Steingood uit Beringe heeft ruim 300 ideeën opgeleverd. Burgers konden tips of ideeën voor het dorp in de trommel stoppen. Uit de resultaten blijkt dat 133 burgers positief staan tegenover de komst van een huisartsenpraktijk in de kern. Die praktijk zou moeten worden gevestigd in de kerk van Beringe, als de plannen van de dorpscoöperatie werkelijkheid worden tenminste.
Lees verder

CDA deelt zorgen over windmolens

Gepubliceerd op: 13-09-2017 16:51

Tijdens de oriënterende raadsvergadering van dinsdag 12 september stelde het CDA een aantal vragen over de initiatieven voor windmolenparken binnen Peel en Maas. Door de beantwoording van de vragen werden veel geruchten die de ronde deden uit de wereld geholpen.
Lees verder

Meer - Beringe

Copyright © 2017 - Omroep P&M | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)