Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Maasbree


Filteren op datum:
        

Gaslucht Maasbree, brandweer met spoed ter plaatse

Gepubliceerd op: 28-06-2017 09:37

De brandweerpost Maasbree is woensdagochtend gealarmeerd vanwege sterke gaslucht in de Oude Pastoriebuurt.
Lees verder

Maasbreese cameraman weer vrij

Gepubliceerd op: 26-06-2017 08:09

Cameraman Bram Janssen uit Maasbree is weer vrijgelaten. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag laten weten. Janssen werd zondag opgepakt in Istanbul, toen hij aan het filmen was bij de verboden Gay Pride in de Turkse stad.
Lees verder

Maasbreese Os krijgt gezelschap van varken

Gepubliceerd op: 25-06-2017 21:33

Het standbeeld van een os op de rotonde in Maasbree, ter hoogte van de Pastoor Leursstraat, heeft dit weekeinde gezelschap gekregen van een varken. De os, een referentie aan de traditionele Ossefeesten in het dorp, werd in 2014 al geplaatst. Of het varken hier iets mee te maken heeft is niet bekend.
Lees verder

Maasbreese cameraman opgepakt in Istanbul

Gepubliceerd op: 25-06-2017 19:49

De uit Maasbree afkomstige cameraman en fotograaf Bram Janssen is in Istanbul opgepakt. Hij was aan het filmen tijden de verboden Gay Pride in de Turkse stad. Volgens NOS-correspondent Lucas Waagmeester, die ernaast stond, had Janssen juist gefilmd hoe deelnemers gearresteerd werden. Hij toonde zijn Turkse perskaart, maar werd toch meegenomen.

De Gay Pride in Istanbul is voor het derde jaar op rij verboden, volgens de autoriteiten om veiligheidsredenen en om de openbare orde te bewaren. Desondanks gingen activisten de straat op. Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken zegt dat de zaak wordt uitgezocht en dat men probeert in contact te komen met Janssen.

Janssen werkt voor het Amerikaanse persbureau AP. Doorgaans worden journalisten met de juiste papieren na enkele uren weer vrijgelaten in Turkije. Het is niet de eerste keer dat er een journalist of fotograaf wordt gearresteerd. Een Franse fotograaf en een Amerikaanse correspondent zijn al eerder het land uitgezet.

Foto: Lucas Waagmeester
Lees verder

Theaterwerkplaats Maasbree ontvangt scholieren

Gepubliceerd op: 22-06-2017 17:21

De bezoekers van de Theaterwerkplaats van het Mafcentrum gaan samenwerken met basisschoolleerlingen uit Maasbree. Deze samenwerking maakt deel uit van een partnerschap dat de Theaterwerkplaats heeft met de openbare basisschool in het dorp. Leerlingen en bezoekers van de theaterwerkplaats zullen samen gaan koken en creatief bezig zijn met hout. De bedoeling is om deze activiteiten 1 keer per twee weken plaats te laten vinden, steeds op de vrijdagochtend.

Tentoonstelling
Aansluitend op het initiatief zal er op vrijdag 7 juli ook een tentoonstelling worden georganiseerd. Bezoekers kunnen dan zien hoe de kinderen en de medewerkers van de theaterwerkplaats samen te werk gaan en wat de resultaten zijn van hun inspanningen.

Theaterwerkplaats
De Theaterwerkplaats is een vorm van dagbesteding voor jongeren, gericht op het werken vanuit de eigen interesses. Om deel te nemen hebben jongeren geen formele zorgindicatie nodig. Wel worden ze ondersteund door zorgprofessionals, die de jongeren helpen ontdekken wat ze leuk vinden om te doen en waar hun kwaliteiten liggen.
Lees verder

Meer - Maasbree

Copyright © 2017 - Omroep P&M | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)