Menu

Twitter feed Omroep P&M

Campagne geen "prut in de put" van start

9 oktober 2017

De regenwaterputten van de gemeente die aan de straat liggen, zijn uitsluitend bedoeld voor het verwerken van regenwater. Steeds vaker zijn deze putten verstopt door bladeren en ander vuil dat mensen in de putten gooien en wordt het regenwater vervuild door alles wat mensen in de put laten lopen. Daarom doet de gemeente Peel en Maas mee met de voorlichtingscampagne “Geen prut in de put”.

‘Wat veel mensen niet weten is dat een groot deel van de straatkolken niet meer aangesloten zijn op de riolering’, aldus Wethouder van Kessel. ‘Als gemeente zoeken wij oplossingen om grote hoeveelheden regenwater af te voeren zonder overlast voor onze inwoners. Eén van die oplossingen is om schoon regenwater direct naar een buffer, infiltratieput of beek te leiden. Met alles wat er in het riool verdwijnt is het regenwater alleen niet meer zo schoon tegen de tijd dat het bij de beek aankomt. Dit is zonde want in Peel en Maas is het mooi wandelen en fietsen langs de vele beken. Denk ook na voor je een emmer met schoonmaakmiddel door de put spoelt, dit vormt een gevaar voor planten, vissen of andere dieren die leven in en rond het water.’
 
De campagne “geen prut in de put” loopt van 9 oktober tot en met 3 november. Op de campagnesite www.geenprutindeput.nl staat informatie over de campagne en de antwoorden op de meest gestelde vragen.


Copyright © 2018 - Omroep P&M | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)