Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • P&M Sport weer van start

Coalitie aan de slag met “Geef de ruimte”

15 mei 2018

Wim Hermans van het CDA presenteerde tijden de raadsvergadering van 15 mei het coalitieakkoord zoals deze door de coalitie van CDA, Lokaal Peel en Maas en VVD is opgesteld. Het Coalitieakkoord heeft de titel “Geef de Ruimte” gekregen.

Volgens Hermans wordt in dit coalitieakkoord ruimte gegeven aan groei, maar moet ook datgene dat goed is vooral behouden blijven.

Verder wil de coalitie vorm geven aan, zoals zij het noemt, “zelfsturing 3.0”. “Zelfsturing is begonnen in het fysieke domein, daarna overgegaan naar het sociale domein en nu willen we mentale zelfsturing doen.” aldus Hermans. De inwoners van Peel en Maas kunnen heel veel zelf en hebben alleen af en toe de ondersteuning van de gemeente nodig.

De coalitie wil ook ruimte geven aan bedrijven, door te gaan denken vanuit de doelen van de initiatiefnemer in plaats van de regels. Dat kan ook betekenen dat de ruimte die op de verschillende bedrijventerreinen nog beschikbaar is, wordt uitgewisseld, zodat bedrijven die willen uitbreiden, hier ook meer mogelijkheden krijgen. Ook wil de coalitie meer ruimte geven aan woningbouw en ontwikkelingen in het buitengebied.

Verkeersveiligheid is een belangrijk aandachtspunt en energie duurzaamheid heeft ook nadrukkelijk de aandacht. Voor deze laatste geldt dat de coalitie eerst beleid op wil stellen, voordat er met initiatieven ingestemd kan worden.


Copyright © 2019 - Omroep P&M | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)