Menu

Twitter feed Omroep P&M

Cultuur


Filteren op datum:
        

Gemeente subsidieert cultuureducatie basisscholen

Gepubliceerd op: 06-12-2017 14:12

De basisscholen in Peel en Maas krijgen een subsidie vanuit de gemeente van 3,50 euro per kind om in de jaren 2017-2020 te investeren in cultuureducatie. De bijdrage wordt toegevoegd aan de activiteitenbudgetten van de basisscholen en ingezet voor het organiseren van culturele activiteiten voor kinderen.
Lees verder

Meijelse wint fotowedstrijd gemeente

Gepubliceerd op: 23-11-2017 17:13

Mariëlle van Goor uit Meijel heeft de fotowedstrijd voor de gemeentegids van Peel en Maas gewonnen. De foto is gemaakt in het Startebos in Meijel bij het afscheid van Basisschool Den Doelhof.
Lees verder

Kessels LVK profileert zich op Vrijthof

Gepubliceerd op: 11-11-2017 23:33

Tijdens de start van het Vastelaovesseizoen op het Vrijthof in Maastricht is de mascotte van het LVK 2018 in Kessel gepresenteerd. De mascotte heet ‘Joepie’ en staat voor ‘lol en plezier van Eijsde tot de Mookerhei’, aldus Maurice Vervoort, voorzitter van de stichting die het LVK in Kessel organiseert.
Lees verder

Meer kunst gemeente in bruikleen

Gepubliceerd op: 25-10-2017 16:41

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de bruikleenovereenkomst en de voor de gemeentelijke kunstwerken en cultuurhistorische objecten te actualiseren. Daarnaast zijn de gemeentelijke uitgangspunten kunstwerken geëvalueerd en geactualiseerd.
Lees verder

Limburgers minder vriendelijk en gastvrij dan ze zelf denken

Gepubliceerd op: 25-10-2017 14:52

Het beeld dat geboren Limburgers van zichzelf hebben, strookt niet met het beeld dat nieuwkomers hebben van geboren Limburgers. Limburgers vinden zichzelf gastvrij en open, terwijl nieuwkomers aangeven dat het veel moeite kost om erbij te horen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Limburgs Museum en Dagblad De Limburger, uitgevoerd door bureau Flycatcher naar Limburgse identiteit.
Lees verder

Meer Cultuur

Copyright © 2017 - Omroep P&M | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)