Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nieuws


Filteren op datum:
        

CDA Peel en Maas vraagt landelijke aandacht voor scheiden van levenspartners

Gepubliceerd op: 28-06-2017 15:47

CDA Peel en Maas constateert dat echtparen steeds vaker niet samen kunnen blijven wonen zodra er tussen hen beiden verschillende zorgbehoeften ontstaan, bijvoorbeeld wanneer één van beiden verpleeghuiszorg nodig heeft en de ander hiervoor niet in aanmerking komt. Levenspartners worden ook wel van elkaar gescheiden wanneer het aantal uren dat wordt geclaimd voor 'zorg aan huis' te hoog uitvalt. In dat geval moet de zorgbehoevende volgens de regels altijd binnen een instelling worden behandeld. Zo ontstaat er een situatie die 'schrijnend' is, aldus de lokale CDA-fractie.
Lees verder

Einde sluitingstijden horeca, maar discussie houdt aan

Gepubliceerd op: 28-06-2017 12:42

Per 1 juli 2017 zullen de sluitingstijden voor de horeca voor een proeftijd van één jaar komen te vervallen. Daarmee hebben alle fracties van de gemeenteraad dinsdagavond ingestemd, behalve Anders Nu. Net als tijdens de twee voorgaande vergaderingen waren jongerencentra Mafcentrum Maasbree en Sjiwa Baarlo punt van discussie. CDA, VVD en de nieuwe eenmansfractie 'Fractie Hesen' dienden in aanvulling op het collegevoorstel een amendement in, met als strekking om de jongerencentra te betrekken in de 'pilot'.
Lees verder

Start preventiecampagne drugshandel

Gepubliceerd op: 28-06-2017 10:18

In Panningen is woensdagochtend het startsein gegeven voor een provinciale campagne waarbij inwoners worden gewaarschuwd voor de gevolgen van drugshandel en drugsproductie. Burgemeester Delissen van Peel en Maas en wethouder Driessen van de gemeente Horst aan de Maas namen als eerste een kijkje in een keet waar een filmpje werd vertoond.
Lees verder

Gaslucht Maasbree, brandweer met spoed ter plaatse

Gepubliceerd op: 28-06-2017 09:37

De brandweerpost Maasbree is woensdagochtend gealarmeerd vanwege sterke gaslucht in de Oude Pastoriebuurt.
Lees verder

Leerkrachten basisonderwijs staken, ook in Peel en Maas

Gepubliceerd op: 27-06-2017 12:34

Leerkrachten in het basisonderwijs voeren dinsdag in het hele land actie voor lagere werkdruk, hogere salarissen en het tegengaan van het tekort aan leerkrachten. Het eerste uur is op veel scholen geen les gegeven. Ook in Peel en Maas legden veel leerkrachten het eerste uur het werk neer.
Lees verder

Meer Nieuws

Copyright © 2017 - Omroep P&M | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)