Menu

Twitter feed Omroep P&M

Politiek


Filteren op datum:
        

CDA Peel en Maas vraagt landelijke aandacht voor scheiden van levenspartners

Gepubliceerd op: 28-06-2017 15:47

CDA Peel en Maas constateert dat echtparen steeds vaker niet samen kunnen blijven wonen zodra er tussen hen beiden verschillende zorgbehoeften ontstaan, bijvoorbeeld wanneer één van beiden verpleeghuiszorg nodig heeft en de ander hiervoor niet in aanmerking komt. Levenspartners worden ook wel van elkaar gescheiden wanneer het aantal uren dat wordt geclaimd voor 'zorg aan huis' te hoog uitvalt. In dat geval moet de zorgbehoevende volgens de regels altijd binnen een instelling worden behandeld. Zo ontstaat er een situatie die 'schrijnend' is, aldus de lokale CDA-fractie.
Lees verder

Einde sluitingstijden horeca, maar discussie houdt aan

Gepubliceerd op: 28-06-2017 12:42

Per 1 juli 2017 zullen de sluitingstijden voor de horeca voor een proeftijd van één jaar komen te vervallen. Daarmee hebben alle fracties van de gemeenteraad dinsdagavond ingestemd, behalve Anders Nu. Net als tijdens de twee voorgaande vergaderingen waren jongerencentra Mafcentrum Maasbree en Sjiwa Baarlo punt van discussie. CDA, VVD en de nieuwe eenmansfractie 'Fractie Hesen' dienden in aanvulling op het collegevoorstel een amendement in, met als strekking om de jongerencentra te betrekken in de 'pilot'.
Lees verder

PART tegen verhogen verblijfsbelasting

Gepubliceerd op: 21-06-2017 16:40

Het PART overleg is het niet eens met de verhoging van de verblijfsbelasting van € 1,00 naar € 1,20 per overnachting. Dit staat in een brief die gericht is aan alle raadsleden van de gemeente Peel en Maas.
Lees verder

Bureau moet permanente bewoning recreatieparken stoppen

Gepubliceerd op: 16-06-2017 11:50

Het stoppen van permanente bewoning op recreatieparken is voor de gemeente Peel en Maas van dusdanig belang dat een professioneel bureau wordt ingeschakeld om dit mogelijk te maken. Dat bureau zal de bewijslast rond moeten krijgen die nodig is om aan te tonen dat er van permanente bewoning daadwerkelijk sprake is. Het stoppen van permanente bewoning is eigenlijk altijd al een doel geweest, maar juist het rond krijgen van de bewijslast is waar het tot noch toe altijd mis ging.


Lees verder

Gemeente hoopt op tweede grote attractie in regio

Gepubliceerd op: 15-06-2017 14:16

Een impuls geven aan de vrijetijdseconomie is één van de speerpunten van de gemeente Peel en Maas voor de komende jaren. Pretpark Toverland is momenteel een belangrijke trekker voor Noord-Limburg, en daar komt er een bij als het aan de gemeenten in de regio ligt. Uit een inventarisatie is gebleken dat daar een markt voor is. Voor Peel en Maas is de komst van een tweede trekker belangrijk, omdat het de toeristische sector (denk aan de horeca, campings en winkels) een boost kan geven.
Lees verder

Meer Politiek

Copyright © 2017 - Omroep P&M | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)