Menu

Twitter feed Omroep P&M

´Raad wordt voldoende geinformeerd over dienstreizen´

21 augustus 2019

Het college is van mening dat de raad voldoende wordt geïnformeerd over de reizen van het college. Dat laat het college weten op vragen van raadslid Teun Heldens.

Een collegelid, dat als zodanig het voornemen heeft een buitenlandse reis te maken, heeft toestemming nodig van het college. De gemeenteraad wordt van het besluit op de hoogte gesteld en er wordt een verslag gemaakt.
Op 21 juni zijn twee collegeleden in Italië geweest voor een bijeenkomst van Cittaslow. ´Een verrassing´, zo schreef het raadslid. Daarom wilde Heldens weten of de reist gemeld is aan de gemeenteraad en wat het doel van de reis naar Orvieto was.

Volgens het college worden verslagen gemaakt. en naar de raad gestuurd. ´Er wordt de laatste jaren verslag uitgebracht van dienstreizen op social media. Op de kanalen van de individuele bestuurders als ook op het account van de gemeente Peel en Maas is hierover berichtgeving terug te vinden.´

Het college is van mening dat er weliswaar niet volledig naar de letter van de nota is gehandeld, maar zeker wel in de geest.

In een reactie laat Heldens weten: 'Een zeer zwak antwoord van het college. Er is de afgelopen jaren zeker niet van alle reizen melding gemaakt en een paar fotootjes op sociale media zetten met een leuk onderschrift noem ik geen verslag naar de raad sturen. De ene wethouder meldt het netjes, de andere niet. Het college doet maar wat.'