Menu

Twitter feed Omroep P&M

‘’Omikron kan ons uit deze crisis halen’’

8 januari 2022

De angst is dat bij een nieuwe besmettingsgolf de samenleving wordt ontwricht, is reëel. Dat zei microbioloog Marc Bonten in de Corona Update op Omroep P&M. Eerder deelde OMT-lid Christian Hoebe deze zorgen. De kans is groot dat het aantal besmettingen zo hard stijgt, dat veel taken in de samenleving niet meer uitgevoerd kunnen worden.

Toch is Bonten ook hoopvol. ‘’Het kan zijn dat de omikron variant ons uit deze crisis kan halen, maar dan moeten we eerst door de piek heen komen. Dat is een mogelijkheid. Maar wat er daarna gaat gebeuren, of er nieuwe varianten komen, kunnen we op dit moment niet voorspellen.’’

Minder ziekmakend
Het lijkt er sterk op dat de omikron variant minder ziekmakend is dan eerdere varianten, zoals de deltavariant. ‘’Dit is de eerste variant die minder ziekmakend is, dan dat we hadden’’, aldus Bonten.

Het wordt voor de volgende variant lastiger om dit virus te verslaan.

Maatregelen
De microbioloog uit Weert vertelde dat hij verwacht dat niet alle maatregelen in één keer worden afgeschaft. Het zal stapje voor stapje gaan. Komende week is er een nieuwe persconferentie. Het wordt de eerste persconferentie met de coronaminister Ernst Kuipers.