Menu

Twitter feed Omroep P&M

‘De raad van…’ haalt de verhalen op

Hoe moet Peel en Maas er in de toekomst uitzien? Wat vinden de inwoners belangrijk? In het nieuwe tv-programma ‘De raad van…’ proberen Nancy Dielissen en Inigo Beeker antwoord te geven op deze vragen. De presentatoren gaan de kernen in en spreken met inwoners over onderwerpen als zorg, onderwijs en ondernemerschap. Centrale vraag is steeds; wat is de raad voor Peel en Maas?

In de eerste aflevering op maandag 6 november gaat Nancy op bezoek bij Joep Hermans, een van de initiatiefnemers van het Hof van Helden. Dit woonconcept richt zich op zorghulp, burenhulp en buurthulp aan de Jan van den Boschstraat, in het voormalige schoolgebouw van basisschool de Fontein in Helden. Het is bedoeld voor jongeren met een handicap die zelfstandig kunnen wonen, senioren met een klein pensioen en starters. Hermans vertelt waarom hij vindt dat het Hof van Helden een toevoeging is en waarom het tegemoet komt aan de behoefte van veel inwoners in Peel en Maas.

Elke week zijn er twee afleveringen te zien van ‘De raad van…’. Zo zijn er gesprekken te zien met centrummanager Jan Bouten, boomkweker en LLTB-bestuurslid Jan Veltmans uit Meijel, makelaar Maarten Pijnenborgh en dorpsondersteuner Inge Hanssen uit Kessel. De uitzendingen zijn op maandag en woensdag na het P&M Nieuws om 18.00 uur te zien en terug te kijken op www.omroeppenm.nl en het YouTubekanaal van de omroep.