Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Bewoners van de Oude Schans in Reuver zijn geschrokken dat een 18-jarige buurtgenoot is opgepakt vanwege het voorbe… twitter.com/i/web/status/1…

‘Maatregelen lijken effect te hebben’

20 februari 2021

Het lijkt erop dat de maatregelen en de avondklok effect hebben. Het aantal besmettingen in Peel en Maas loopt af. ‘De aantallen stabiliseren’, aldus huisarts Frank van Kemenade, maar de arts is er nog niet gerust op. Dat zei hij tijdens De Update op Omroep P&M.

In Peel en Maas is een daling ingezet. Er werden de afgelopen week 66 besmettingen gemeld. Dat is een flinke daling, aldus de burgemeester. Het gemiddelde aantal lag afgelopen week gemiddeld rond de 10 positief geteste inwoners. Het laagst aantal besmette coronapatiënten is op dinsdag en woensdag te zien met 5. Op zondag werden 16 positief geteste mensen gemeld. De afgelopen week overleed er één persoon aan de gevolgen van het virus.

De gemeente Peel en Maas probeert volgens de burgemeester de helpende hand te bieden aan ondernemers en verenigingen om te helpen. Delissen roept inwoners die nog vragen hebben op om zich te melden via info@peelenmaas.nl.

Volgende week starten mobiele teams met het vaccineren. De huisartsen voeren deze vaccinatie uit.