Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Baarlo


Filteren op datum:
        

Grote verkeersdrukte veer Kessel en Baarlo

Gepubliceerd op: 19-06-2019 18:16

Grote verkeersdrukte bij het veer in Kessel en Baarlo door een ongeval op de A73. Doordat op de A73 tussen Venlo en Venray een vrachtauto was gekanteld, liep het verkeer op de snelweg naar het noorden toe helemaal vast. Veel automobilisten besloten daarop het veer bij Kessel en Baarlo te pakken, wat weer tot lange wachttijden bij het veer leidde.
Lees verder

Baarlo heeft 6 nieuwe kunstwerken

Gepubliceerd op: 17-06-2019 10:49

In Baarlo zijn zondag zes nieuwe kunstwerken, gemaakt van steen, gepresenteerd aan het dorp. De kunstwerken werden vorig jaar gemaakt tijdens het Internationaal Beeldhouwsymposium van 'Baarlo Steengoed!'. Zes internationale kunstenaars waren betrokken bij het evenement.
Lees verder

Kunstwerken zondag gepresenteerd

Gepubliceerd op: 14-06-2019 14:47

De zes kunstwerken die vorig jaar gemaakt zijn tijdens het kunstsymposium Baarlo Steengoed worden komende zondag aan het dorp gepresenteerd. Ze staan nu nog gehuld in plastic, maar zondag worden de werken op verschillende plekken in het dorp officieel onthuld. Ook een kunstwerk van mozaïek, gemaakt door basisschoolleerlingen in samenwerking met Baarlo Kreatief, wordt gepresenteerd.

Gedurende drie weken maakten zes internationale kunstenaars van steen verschillende kunstwerken, die waren gekozen door de Baarlose bevolking. Ook de Venlose kunstenaar Hans Reijnders was een van de kunstenaars en tevens een van de initiatiefnemers.

Gouverneur Bovens onthuld zondag rond 15.30 uur het kunstwerk bij de Engelbewaarder in Baarlo.

De organisatie laat weten open te staan voor een nieuwe editie. Wanneer die moet plaatsvinden, is nog niet duidelijk.
Lees verder

Baarlo denkt na over herbestemming kerk

Gepubliceerd op: 13-06-2019 09:10

Een werkgroep in Baarlo is sinds eind 2018 bezig om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een herbestemming of medegebruik van het kerkgebouw. Uitgangspunt daarbij is dat het kerkgebouw behouden moet blijven voor erediensten, maar daarnaast lijken er binnen dit centraal gelegen gebouw veel meer mogelijkheden te zijn voor andere dorpsactiviteiten.
Lees verder

Koersdocument voor laagterras Baarlo

Gepubliceerd op: 05-06-2019 17:32

De afgelopen drie jaar is de gemeente intensief betrokken geweest bij de versterkingsopgave van de dijken bij de Maas in Baarlo en het daarbij behorende gebiedsproces. Ondernemers en bewoners hebben ook zo hun plannen voor het gebied. Het koppelen van de hoogwaterveiligheidsopgaven met ambities in het gebied gaat de gemeente nu vertalen in een koersdocument.

.
Lees verder

Meer - Baarlo