Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Beringe


Filteren op datum:
        

Inbrekers slaan vaker slag in Peel en Maas

Gepubliceerd op: 22-10-2021 14:08

In de gemeente Peel en Maas is dit jaar tot en met september 41 keer ingebroken. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Dat is veel vaker dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen registreerde de politie 30 woninginbraken.
Lees verder

Beesel en Peel en Maas pakken veiligheid buitengebied aan

Gepubliceerd op: 19-10-2021 19:34

De gemeenten Beesel en Peel en Maas gaan de veiligheid van het buitengebied vergroten door met meerdere partijen te gaan samenwerken.
Lees verder

Veel Limburgers niet voorbereid op overstroming

Gepubliceerd op: 19-10-2021 14:27

Voor de overstromingen van juli dit jaar waren veel inwoners van Noord- en Midden-Limburg niet voorbereid op een overstroming. Van tevoren maakte 63 procent zich geen zorgen, nu is dat gedaald naar 37 procent.
Lees verder

Doneeractie voor gestrand Circus Freiwald

Gepubliceerd op: 19-10-2021 13:31

Beringenaren hebben een stichting opgericht om geld in te zamelen voor Circus Freiwald. Het circus strandde vorig jaar juni in Beringe.

Dat kwam door de coronacrisis waardoor voorstellingen geven niet meer mogelijk was.

Geen inkomsten
Kosten voor onder andere voer en onderhoud bleven evengoed, terwijl de inkomsten wegvielen. Buurtbewoners kwamen in actie om het voortbestaan van het circus te garanderen. "Mensen kwamen hier naartoe en doneerden voer en misschien wat geld", vertelt Loes Engels van Stichting Behoud Circus Freiwald. "Dat is tijdelijk, maar de periode dat de circusmensen niks kunnen en geen inkomsten hebben, gaat dan heel lang duren."

Eigen geld
De Beringse was een van de helpers die uit belangstelling langskwam. "Met het doneren van geld zorgen we ervoor dat ze weer kunnen opstarten. Als ze kunnen opstarten, kunnen ze weer hun eigen geld verdienen met de voorstellingen wat ze eigenlijk al hun hele leven hebben gedaan."

Zeer dankbaar

Monica Freiwald van het circus is blij met het initiatief. "Ik vind het geweldig en ik ben de mensen die ons helpen zeer dankbaar. Dat zijn de enige mensen die ons helpen." Volgens haar had de overheid meer kunnen doen. "Als ik het vergelijk met het hoogwater in Duitsland, waar veel mensen worden geholpen en gesteund. Hier worden we door een paar personen geholpen en krijgen we geen hulp van de overheid. Alles bij elkaar is het onmenselijk."

Inmiddels is er zicht op een andere verblijfsplek voor Circus Freiwald, want de vergunning die een inwoner van Leudal heeft aangevraagd is goedgekeurd. Wanneer het circus naar de buurgemeente gaat, is niet bekend.
Lees verder

MVC’19 en RKMSV winnen derby’s

Gepubliceerd op: 17-10-2021 11:41

Twee derby’s werden zaterdag in de gemeente Peel en Maas gespeeld. In Maasbree stond de derby tussen MVC’19 en Baarlo op het programma.
Lees verder

Meer - Beringe