Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Beringe


Filteren op datum:
        

Peel en Maas heeft meest energiezuinige huizen

Gepubliceerd op: 05-03-2021 12:16

In de gemeenten Peel en Maas en Venray staan op dit moment relatief gezien de meest energiezuinige huizen van Limburg. Dat blijkt althans uit onderzoek van Vattenfall, op basis van data van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RPO) en de landelijke energielabeldatabase EP-online.
Lees verder

Zorgloket voor Noord-Limburg

Gepubliceerd op: 03-03-2021 15:29

Noord-Limburg krijgt een eigen kennisloket voor zorgaanvragen. Bij het loket, dat een telefoonnummer en een website behelst, kunnen inwoners van zeven Noord-Limburgse gemeenten terecht met alle aanvragen voor zorg.
Lees verder

Horecaondernemers zetten terrassen buiten: 'Ik mis de mensen'

Gepubliceerd op: 02-03-2021 17:17

Horecaondernemers in Peel en Maas zetten dinsdag als laatste statement hun terrassen buiten. "We worden het moe. Mensen kunnen toch gerust 1,5 meter uit elkaar op terras zitten?", reageert Marij Clevis van Biej Ton en Marij in Kessel.

Zeker 65 afdelingen van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) deden mee aan de ludieke actie om aandacht te vragen voor hun penibele situatie. "Wij roepen al heel lang dat wij onderdeel willen zijn van de oplossing en niet gezien willen worden door de overheid als het probleem", vertelt Rudy Gommans, voorzitter van KHN-afdeling Peel en Maas. "Helaas lijkt het alsof we maanden tegen een muur praten."

Lees ook: Horeca Peel en Maas steunt terrassenactie: 'Laatste noodkreet'

Voor veel ondernemers aanleiding om op een andere manier aan de bel te trekken. "Elke keer krijgen we een kruimel om ons in een tijd iets vooruit te zetten. Die tijd is helaas voorbij", vindt Gommans, die zelf eigenaar is van De Heere van Meijel. Maandag ontving hij het nieuw terrasmeubilair. De nieuwe spullen zette de horecaondernemer op het terras, maar de stoelen bleven angstvallig leeg. "Minister Grapperhaus roept dat de horeca een aantrekkingskracht heeft", vertelt Gommans. "Nee, dat heeft de horeca niet, maar de zon heeft die aantrekkingskracht op dit moment. Laat ons als professional de mensen reguleren."

Ook Clevis denkt dat op terrassen best gehandhaafd kan worden. "Mensen snappen het zelf ook wel. Kessel is toen heel erg getroffen door corona, dus ze zijn allemaal voorzichtiger." Volgens haar zitten mensen nu met hoopjes bij de Maas bij elkaar. "Ze willen naar buiten ergens gaan zitten."

Ondanks het grote verlangen om weer mensen op hun terrassen te kunnen ontvangen hebben Gommans en Clevis dat dinsdag in ieder geval nog niet gedaan. De mensen mogen blijven zitten op terras, maar helaas zal ik horeca achterwege laten", zegt de eigenaar van De Heere van Meijel. "Formeel mag het niet." Ook Biej Ton en Marij werd geen drank aangeboden. "De boete is 4000 euro of twee maanden dicht. Daar pas ik voor. Hoe graag ik het ook zou willen. Want ik mis de mensen gewoon. Het sociale, alles."

De gemeente Peel en Maas geeft aan dat ze regelmatig kijken of ondernemers zich aan de regels houden. Als het nodig mocht zijn, wordt er gehandhaafd. Het is nog niet bekend of dat ook is gebeurd.
Lees verder

Besmettingscijfers Peel en Maas stijgen iets

Gepubliceerd op: 01-03-2021 11:07

De afgelopen week is het aantal positief geteste inwoners in Peel en Maas iets gestegen ten opzichte van de afgelopen periode. "Dit hebben we lang niet gehad, maar dat kan ook een toevalligheid zijn", vertelt de burgemeester in De Update op Omroep P&M.
Lees verder

Peel en Maas meeste ziekenhuisopnames door corona

Gepubliceerd op: 01-03-2021 09:46

De meeste coronapatiënten uit de gemeente Peel en Maas zijn het afgelopen jaar in het ziekenhuis beland. Het gaat om 154 ziekenhuisopnames sinds februari 2020. Dat is 3,5 per duizend inwoners en daarmee relatief gezien het hoogst van deze provincie. Dat komt naar voren uit de coronacijfers die het RIVM sinds de uitbraak bijhoudt.
Lees verder

Meer - Beringe