Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Nog 2 verdachten aangehouden in zaak woningoverval Kessel bit.ly/2GDm5kq

'Drie jongeren uit Peel en Maas onterecht gearresteerd in Mallorca'

7 augustus 2018

Op de populaire vakantiebestemming Mallorca, heeft de politie drie Nederlanders gearresteerd die een tafel uit het raam van hun hotelkamer zouden hebben gegooid. De eerste berichten melden dinsdagochtend dat het zou gaan om drie jonge mannen uit de regio Peel en Maas. Echter heeft de familie van de mannen laten weten dat zij een nacht onterecht vast hebben gezeten.

De mannen zouden volgens de familie onterecht opgepakt zijn en het incident zou hebben plaatsgevonden in de accommodatie naast dat van de jonge mannen. Het hotel personeel wees de mannen eerder als schuldigen aan. 

Facebook

De eigenaresse van de beschadigde wagen geeft aan dat de maat vol is en zij niet langer zulke toeristen op haar eiland wil ontvangen. Zij heeft een bericht op Facebook geplaatst waarin zij verteld hoe schandalig ze het allemaal vind. "Dit is mijn nieuwe auto, correct geparkeerd in Arenal, en zo trof ik hem vanmorgen aan", schrijft Miryam Sampol Rodriguez onder een foto waarop een flinke deuk te zien is in het dak van haar metallic grijze voertuig. Onder de ruitenwisser vond de vrouw een briefje van de lokale politie, dat de daders opgepakt zijn. Het bericht werd bijna vijfhonderd keer gedeeld en leverde de gedupeerde autobezitter tientallen steunbetuigingen op.

Balconing

Mallorca heeft te maken met een nieuw fenomeen dat men ' balconing'  noemt. 
De afgelopen maanden vielen er al meerdere doden en gewonden bij deze trend. Daarbij springen jonge (meestal dronken) toeristen van balkon naar balkon of proberen ze van het balkon in het hotelzwembad te springen. 

Of het drietal de politie heeft kunnen overtuigen van hun onschuld, is niet bekend.