Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Grashoek


Filteren op datum:
        

Praktijkdag verkeersveiligheid voor jonge automobilisten

Gepubliceerd op: 24-09-2021 09:27

De gemeenten Peel en Maas en Beesel hebben samen met zes andere Noord-Limburgse gemeenten The DriveXperience georganiseerd.
Lees verder

Mondkapjesactie: Gift voor Stichting Leergeld

Gepubliceerd op: 23-09-2021 13:04

De mondkapjesactie van Bibliotheek Maas en Peel en Museum Peel en Maas heeft een gift opgeleverd van 400 euro voor Stichting Leergeld Peel en Maas.
Lees verder

Zoveel inwoners van Peel en Maas hebben prik gehad

Gepubliceerd op: 23-09-2021 11:19

Van alle inwoners van Peel en Maas is 84 procent tot nu toe volledig gevaccineerd. Het gaat dan om iedereen van twaalf jaar en ouder.
Lees verder

Weer spookfacturen gemeentegids in omloop

Gepubliceerd op: 23-09-2021 10:01

De gemeente Peel en Maas waarschuwt inwoners weer voor spookfacturen die voor de gemeentegids worden verspreid.
Lees verder

Te weinig vrijwilligers: eetpunt Grashoek stopt na 16 jaar

Gepubliceerd op: 14-09-2021 17:25

Het eetpunt in Grashoek houdt na 16 jaar op te bestaan. Vrijwilligers kookten wekelijks op maandag maaltijden voor de inwoners van Grashoek. Door een gebrek aan vrijwilligers, moeten de wekelijkse activiteit stoppen. Voor de vaste bezoekers en de vrijwillige koks werd er maandag een afscheidsetentje georganiseerd.

Truus Geuyen en Alda van Oyen zijn twee koks van het eerste uur. 16 jaar lang kookten ze elke maandag voor de inwoners van Grashoek. ''Het was elke week een feestje om te doen'', zo vertelt Truus. ''Elke week hadden we hulp van een hulpkok en de rouleerde elke week'', vult Alda aan. Corona gooide letterlijk roet in het eten. De activiteiten werd stop gezet en een jaar lang werd er niet gekookt. ''Het was te klein in de keuken en met twee personen konden we al het eten niet klaar maken'', zegt Alda.

Toch hoopt voorzitter Jac Haenraets van Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Grashoek dat er een doorstart gemaakt kan worden met nieuwe vrijwilligers. ''Via de KBO is er al een oproep gedaan en er zijn al nieuwe vrijwilligers gevonden. Dat stemt positief.''

Het eetpunt is niet alleen een gezellig samen zijn voor de bezoekers, maar zorgt ook voor sociale contacten. Ook Truus en Alda beamen dat. ''Het zou zonde zijn als het echt stopt, maar nu is het tijd voor een nieuwe generatie. Onze taak zit erop.''
Lees verder

Meer - Grashoek