Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Bewoners van de Oude Schans in Reuver zijn geschrokken dat een 18-jarige buurtgenoot is opgepakt vanwege het voorbe… twitter.com/i/web/status/1…

- Helden


Filteren op datum:
        

Gemeente snapt zorgen zorgaanbieders

Gepubliceerd op: 16-04-2021 15:27

De gemeente Peel en Maas snapt dat zorgaanbieders bezorgd zijn over de voorgenomen wijziging van de pilot Hulp bij het huishouden. Het college wil er een dorpsvoorziening van maken. Dat houdt voor de vijf zorgaanbieders in dat ze geen contract meer met de gemeente hebben, maar met de dorpen.
Lees verder

Einde aan overgebleven vaccins voor kwetsbaren

Gepubliceerd op: 14-04-2021 16:59

In Noord-Limburg werden de afgelopen twee à drie weken coronavaccins gegeven aan kwetsbaren die nog niet aan de beurt waren. Dat gebeurde om verspilling te voorkomen. Demissionair minister Hugo de Jonge steekt daar nu een stokje voor.
Lees verder

Ruim 100 coronaboetes uitgedeeld

Gepubliceerd op: 13-04-2021 13:38

In gemeenten Peel en Maas en Beesel zijn respectievelijk 122 en 47 boetes uitgedeeld aan mensen die zich niet aan de coronaregels hielden. Het gaat om de periode van 16 maart 2020, toen de regels werden ingesteld, tot en met 4 april 2021.
Lees verder

Nationale Buitenlesdag in Helden en Maasbree

Gepubliceerd op: 12-04-2021 17:39

Leerlingen van basisscholen in Helden en Maasbree doen dinsdag mee aan de Nationale Buitenlesdag. De klaslokalen van De Pas en De School worden dan verruild voor het schoolplein waar de leerkrachten les gaan geven. Ook buitenschoolse opvang Zazoe en Spring Kinderopvang in Reuver neemt deel aan deze dag. In Limburg doen in totaal 85 basisscholen mee.
Lees verder

Hoera vernieuwt twee locaties

Gepubliceerd op: 07-04-2021 12:01

In afwachting van de nieuwbouw in Helden op de locatie Kloosterstraat heeft Hoera twee tijdelijke locaties geopend. Op basisschool De Pas werd dinsdag een volledige dagopvang geopend. De lokalen zijn opgeknapt, want vanwege de veroudering van het pand, lekten de daken.

De raad stemde vorig jaar in met het renoveren van de voormalige Odaschool in Helden. Het is de bedoeling dat na de zomer van 2022 basisschool de Pas, de naschoolse opvang en drie groepen van de kinderdagopvang hun intrek nemen in het gerenoveerde kindcentrum. Er kunnen dan zo'n 160 leerlingen terecht op de school.

Op 20 april stelt de gemeenteraad een krediet vast. Het renoveren van een kindcentrum in de voormalige Odaschool in Helden gaat ruim 4 miljoen euro kosten.

Het was niet de enige locatie in een nieuw jasje. Op de Locatie van de Liaan in Helden staat nu een modulair gebouw dat kan meebewegen aan de ontwikkelingen die op termijn daar gaan plaatsvinden. De kinderen namen er ook dinsdag hun intrek. Het gebouw is aan de school gebouwd en kan in de toekomst ook weer makkelijk worden verplaatst.
Lees verder

Meer - Helden