Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Helden


Filteren op datum:
        

Slootjesdag van IVN Helden

Gepubliceerd op: 13-06-2021 19:14

Zondag 13 juni zijn 48 kinderen met hun ouders naar slootjesdag gekomen, bij de wadi op de Neerseweg in Helden. Vol enthousiasme zijn de kinderen in de weer geweest met schepnetjes en bakjes water. Hun vangsten werden onder de microscoop en met loeppotjes goed bekeken en middels zoekkaarten ontdekten ze om welke waterdiertjes het ging. Opvallend is dat deze wadi enkele zomers droog heeft gestaan, maar dat we nu toch veel verschillende soorten waterdiertjes vonden, zoals salamanders, kikkervisjes, bootsmannetjes en larven van libellen. Zowel voor de deelnemers, als voor de vrijwilligers van IVN Helden is het een zeer geslaagde activiteit geweest.
Lees verder

GGD: 'Benefietavond Kessel niet met zekerheid brandhaard'

Gepubliceerd op: 11-06-2021 14:32

GGD Limburg-Noord durft niet te stellen dat een benefietavond in Kessel op 5 maart vorig jaar voor een uitbraak van het coronavirus heeft gezorgd. "Er waren te weinig deelnemers om uit te sluiten dat de resultaten beïnvloed zijn door toeval bijvoorbeeld."

Dat zegt Noortje Bouwmeester, hoofd infectieziektebestrijding van de GGD Limburg-Noord, in een P&M Special. Daarin werden de resultaten besproken die naar voren kwamen in een antistoffenonderzoek.

Veel besmettingen
Het onderzoek werd eind vorig jaar uitgevoerd door de Limburgse GGD'en en het Maastricht UMC+ onder 10.000 Limburgers. Er deden 523 inwoners uit Peel en Maas mee in het onderzoek van wie meer dan 20 procent antistoffen tegen Covid-19 had. In de gemeente Peel en Maas bleken tijdens de eerste golf, maar ook later in de derde golf het aantal besmettingen hoog te zijn.

Benefietavond
Op 5 maart kwamen honderden mensen in Kessel bij elkaar in gemeenschapshuis De Paort. Onder de noemer 'Kessel op zien bes' werd geld ingezameld voor de strijd tegen de spierziekte ALS van een dorpsgenoot. Peel en Maas telde daarna een opmerkelijk hoog aantal coronabesmettingen. "Als de wenkbrauwen omhoog gaan, is het interessant om te vermelden", zegt Bouwmeester. Volgens de infectie-arts kan het ook zijn dat veel Kesselnaren die wisten dat ze besmet waren zich hadden aangemeld voor het onderzoek.

Niet uitsluiten
"Dat het een brandhaard was, durf ik niet te stellen", geeft Bouwmeester aan, "Het was ook in het begin van de pandemie. Met dit onderzoek kunnen we niet aantonen dat de benefietavond dé oorzaak is. Dat is niet gezegd met deze cijfers. Maar ik kan niet uitsluiten dat het een factor is geweest die een rol heeft gespeeld."

Wel blijkt uit het onderzoek dat het rijke verenigingsleven van Limburgers één van de oorzaken is van de snelle verspreiding van het coronavirus tijdens de eerste golf.
Lees verder

Stekker uit Sporting Peel en Maas na vertrek VV Helden

Gepubliceerd op: 11-06-2021 11:43

Vrouwenvereniging Sporting Peel en Maas wordt na 3 jaar opgedoekt, omdat VV Helden uit het samenwerkingsverband van vijf voetbalclubs is gestapt. Dat schrijft De Limburger.
Lees verder

Zware hersenschudding bewoner bij woningoverval

Gepubliceerd op: 11-06-2021 09:30

De man die woensdagavond in zijn woning in Helden werd overvallen, heeft een zware hersenschudding eraan overgehouden. Dat vertelt hij aan De Limburger.


Lees verder

Meer auto's op opritten in Beesel

Gepubliceerd op: 10-06-2021 16:55

Op de opritten in Beesel is het aantal auto's de afgelopen 16 jaar aanzienlijk toegenomen. Het gaat om een verschil van ruim 17 procent ten opzichte van 2005.
Lees verder

Meer - Helden