Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Burgemeester Delissen heeft donderdag twee drugpanden voor drie maanden gesloten. Het gaat om een drugspand aan de… twitter.com/i/web/status/1…

- Kessel-Eik


Filteren op datum:
        

Verkeersregelaar duwt wielrenner in berm

Gepubliceerd op: 21-08-2019 14:31

Een verkeersregelaar heeft een oudere man op een wielrenfiets woensdagmiddag rond 12.30 uur van zijn fiets geduwd. Dat gebeurde ter hoogte van het kruispunt in Kessel-Eik bij de Pleisterplaats.
Lees verder

Nieuwe verkeerslichten in Kessel-Eik

Gepubliceerd op: 11-06-2019 10:57

De verkeerslichten aan de Napoleonsbaan (N273) bij Kessel-Eik worden komend weekend vervangen. Het gaat om de lichten bij de, kruising Maasstraat en Lanterdweg in Kessel-Eik. De provincie gaat de verkeerslichten geheel vervangen. Tegelijkertijd verruimen zij de bocht vanuit het centrum richting Venlo.
Lees verder

Onderzoek naar hoogspanningstracé

Gepubliceerd op: 18-04-2019 15:30

Er komt een onderzoek naar het verkabelen van het hoogspanningstracé Kessel en Kessel-Eik. Het college van de gemeente Peel en Maas heeft netbeheerder TenneT daartoe verzocht. De vraag is wat de beste route is voor een alternatieve tracé onder de grond en wat het gaat kosten.

Inwoners maken zich zorgen over de gezondheidssituatie. Er zijn aanwijzingen dat kinderen die in de buurt van bovengrondse elektriciteitslijnen wonen een tot ongeveer twee maal hogere kans hebben om deze ziekte te krijgen dan andere kinderen.

Het tracé Kessel en Kessel-Eik is door de overheid aangewezen als traject voor verkabeling. Echter zijn de kosten hoog. Per kilometer bijna een miljoen euro.

CDA-raadslid Roel Boots uit Kessel heeft de hoogspanningslijnen in Kessel en Kessel-Eik al verschillende keren op de politieke agenda gezet. Boots laat weten blij te zijn dat het college een haalbaarheidsonderzoek heeft aangevraagd. "We hebben tijdens de raadsvergadering in maart zelfs aangegeven dat indien het college geen haalbaarheidsonderzoek zou aanvragen, het CDA dit via een motie zou willen afdwingen. Vanzelfsprekend zouden we dan steun bij andere fracties zoeken. Een motie is voorlopig dus niet meer nodig en dat scheelt kostbare tijd. Veel mensen in Kessel en Kessel-Eik maken zich zorgen over de hoogspanningslijnen. Enerzijds omdat er zorgen zijn over de mogelijke gezondheidsrisico's en anderzijds omdat hoogspanningslijnen door dorpskernen de leefbaarheid niet bepaald ten goede komt. Mensen zijn toe aan concrete stappen en duidelijkheid van de gemeente. Een haalbaarheidsonderzoek is dus een mooie eerste stap."
Lees verder

Weerdbeemden weer opgeruimd

Gepubliceerd op: 08-04-2019 08:50

Zo'n twintig vrijwilligers hebben zaterdag meegewerkt aan de schoonmaakactie rond het natuurgebied de Weerdbeemden in Kessel-Eik, en de Maasoever ter plekke in het kader van de actie 'de schone Maas'. Voorzien van hesjes en handschoenen werd er zoveel mogelijk zwerfafval ingezameld dat in het gebied terecht was gekomen na het hoge water in het voorjaar.
Lees verder

Opschoondag in Kessel-Eik

Gepubliceerd op: 06-04-2019 21:28

Zaterdag 6 april 2019 was er een grote geplande schoonmaakactie rond het natuurgebied "Weerdbeemden" te Kessel-Eik, en de Maasoever ter plekke in het kader van de actie "Schone Maas".

Onder auspiciën van het IVN Helden, waren er een twintigtal vrijwilligers, waaronder ook enkele Kids, in de weer met grijpstokken, vuilniszakken, en voorzien van hesjes en handschoenen om zoveel mogelijk zwerfafval bijeen te verzamelen, welk zelfs ook in het natuurgebied terecht is gekomen na het hoge water van de Maas in het voorjaar.
Lees verder

Meer - Kessel-Eik