Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Kessel-Eik


Filteren op datum:
        

CDA: Slechte communicatie over proces hoogspanningslijnen

Gepubliceerd op: 16-06-2020 21:02

De CDA-fractie in Peel en Maas heeft opnieuw schriftelijke vragen gesteld aan het college over de hoogspanningslijnen die door Kessel-Eik en Kessel lopen.
Lees verder

Laatste eerbetoon aan pastoor Verhaag

Gepubliceerd op: 06-06-2020 10:57

In Kessel en Kessel-Eik is zaterdag afscheid genomen van pastoor Louis Verhaag. Inwoners gaven gehoor aan de oproep om langs de straten van de dorpen een eerbetoon te geven aan de pastoor die in de nacht van zondag op maandag overleed. Daarna vond in de kerk van Kessel de afscheidsdienst plaats.

Pastoor Verhaag overleed deze week op 82 jarige leeftijd. Hij kreeg de afgelopen maanden veel aandacht vanwege het hoge aantal sterfgevallen in het dorp vanwege het coronavirus.
Lees verder

Pastoor Verhaag overleden

Gepubliceerd op: 01-06-2020 10:51

Louis Verhaag is overleden. De pastoor van Kessel en Kessel-Eik is vannacht in zijn slaap overleden. De afgelopen maanden was Verhaag veel in het nieuws vanwege het grote aantal doden in Kessel tijdens de coronacrisis. Verhaag is 23 jaar pastoor in Kessel geweest en zou volgend jaar op 1 juli stoppen.

De in Sevenum geboren zoon van een timmerman vertrok in 1965 als missionaris-broeder timmerman naar de missie. Daar kreeg hij al meteen de leiding over vele bouwactiviteiten van het bisdom en werd hij chef van de meubelfabriek.

Hij onderbrak dit werk voor een studie in Zwitserland en België om in 1981 tot priester te worden gewijd. Daarna ging hij weer terug naar Kameroen om te gaan werken als priester in de grote parochie van Messemena. Dat heeft hij gedaan tot 1996 waarna hij werd benoemd tot pastoor van de Maasparochie Kessel en twee jaar later ook nog in Kessel-Eik. Voor zijn inzet voor de mensen van Kameroen is hij onderscheiden in de Orde van Kameroen tot Ridder van Verdiensten. In 2016 vierde Verhaag zijn 35-jarig priesterfeest.

Verhaag is 82 jaar geworden. Voor zijn verdiensten kreeg Verhaag een koninklijke onderscheiding.
Lees verder

Lintjesregen in Peel en Maas

Gepubliceerd op: 24-04-2020 13:17

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo bracht op vrijdagochtend 24 april 2020 een verrassingsbezoek aan de twaalf inwoners van Peel en Maas die dit jaar tijdens de lintjesregen een Koninklijke onderscheiding zouden ontvangen.
Lees verder

Mien Dörp geeft hoop in Kessel en Kessel-Eik

Gepubliceerd op: 12-04-2020 17:18

Het Kessels volkslied 'Mien Dörp' klonk zondagmiddag rond 12.00 uur door heel Kessel en Kessel-Eik. Aan een oproep van de muziekvereniging werd massaal gehoor gegeven.

Leden van de Muziekvereniging speelden het volkslied in hun eigen tuin of voor hun huis op straat op hun eigen instrument. Ook niet-leden die een instrument spelen konden meedoen. In de afgelopen weken hebben de inwoners van Kessel afscheid moeten nemen van veel inwoners. Het dorp is hard geraakt door het coronavirus.

Omroep P&M zendt maandag een reportage uit van de bijzondere actie.
Lees verder

Meer - Kessel-Eik