Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Kessel


Filteren op datum:
        

Nog 2 verdachten aangehouden in zaak woningoverval Kessel

Gepubliceerd op: 24-04-2019 18:26

De politie heeft dinsdag en woensdag nog twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar een gewapende overval op een woning aan de Baarloseweg in Kessel. Deze overval vond plaats in de vroege ochtend van 1 oktober 2018.
Lees verder

Jac Naus koning Hubertus Kessel

Gepubliceerd op: 22-04-2019 20:24

Jac Naus is de nieuwe koning van St. Hubertus uit Kessel. Hij schoot zich tot koning. Eerder was hij al koning in 1992 en 2012. Naus is de 135e koning van de schutterij. De aanwezigen vanuit de gemeenschap schoten mee voor een van de drie koningschappen. Bij de schutters ging de strijd tussen zeven personen.
Lees verder

KBO Kessel brengt bezoek aan Amhaouch

Gepubliceerd op: 21-04-2019 08:00

KBO Kessel bracht afgelopen woensdag met zo’n 50 leden een bezoek aan Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen. Ook dorpsgenoot en CDA-raadslid Roel Boots sloot aan bij het bezoek.
Lees verder

Onderzoek naar hoogspanningstracé

Gepubliceerd op: 18-04-2019 15:30

Er komt een onderzoek naar het verkabelen van het hoogspanningstracé Kessel en Kessel-Eik. Het college van de gemeente Peel en Maas heeft netbeheerder TenneT daartoe verzocht. De vraag is wat de beste route is voor een alternatieve tracé onder de grond en wat het gaat kosten.

Inwoners maken zich zorgen over de gezondheidssituatie. Er zijn aanwijzingen dat kinderen die in de buurt van bovengrondse elektriciteitslijnen wonen een tot ongeveer twee maal hogere kans hebben om deze ziekte te krijgen dan andere kinderen.

Het tracé Kessel en Kessel-Eik is door de overheid aangewezen als traject voor verkabeling. Echter zijn de kosten hoog. Per kilometer bijna een miljoen euro.

CDA-raadslid Roel Boots uit Kessel heeft de hoogspanningslijnen in Kessel en Kessel-Eik al verschillende keren op de politieke agenda gezet. Boots laat weten blij te zijn dat het college een haalbaarheidsonderzoek heeft aangevraagd. "We hebben tijdens de raadsvergadering in maart zelfs aangegeven dat indien het college geen haalbaarheidsonderzoek zou aanvragen, het CDA dit via een motie zou willen afdwingen. Vanzelfsprekend zouden we dan steun bij andere fracties zoeken. Een motie is voorlopig dus niet meer nodig en dat scheelt kostbare tijd. Veel mensen in Kessel en Kessel-Eik maken zich zorgen over de hoogspanningslijnen. Enerzijds omdat er zorgen zijn over de mogelijke gezondheidsrisico's en anderzijds omdat hoogspanningslijnen door dorpskernen de leefbaarheid niet bepaald ten goede komt. Mensen zijn toe aan concrete stappen en duidelijkheid van de gemeente. Een haalbaarheidsonderzoek is dus een mooie eerste stap."
Lees verder

Flypast Lancaster bommenwerper in Kessel

Gepubliceerd op: 18-04-2019 09:13

75 Jaar na de bevrijding van Zuid-Nederland zal op 4 mei een flypast plaatsvinden van de authentieke AVRO Lancaster bommenwerper van de Battle of Britain Memorial Flight boven de Maas in Kessel. Op 21 juli 2019, is het precies 75 jaar geleden dat de Lancaster HK 569 neerstortte aan de Maasoever in Kessel.
Lees verder

Meer - Kessel