Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Kessel


Filteren op datum:
        

Kesselnaren beginnen sloepverhuur vanuit Maasdorp

Gepubliceerd op: 08-03-2021 12:16

In Kessel is het vanaf begin mei mogelijk om sloepjes te huren voor toeristisch-recreatief gebruik. Vijf sloepjes zijn dan beschikbaar voor vijf tot zes personen. Een vaarbewijs is niet nodig om ermee te mogen varen.
Lees verder

Peel en Maas heeft meest energiezuinige huizen

Gepubliceerd op: 05-03-2021 12:16

In de gemeenten Peel en Maas en Venray staan op dit moment relatief gezien de meest energiezuinige huizen van Limburg. Dat blijkt althans uit onderzoek van Vattenfall, op basis van data van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RPO) en de landelijke energielabeldatabase EP-online.
Lees verder

Automobilist gewond bij ongeval op N273

Gepubliceerd op: 05-03-2021 11:18

Een auto met aanhangwagen is vrijdagochtend op de N273 tussen Kessel en Kessel-Eik in botsing gekomen met een bestelbus. De automobilist is gewond geraakt, meldt 1Limburg.


Lees verder

Zorgloket voor Noord-Limburg

Gepubliceerd op: 03-03-2021 15:29

Noord-Limburg krijgt een eigen kennisloket voor zorgaanvragen. Bij het loket, dat een telefoonnummer en een website behelst, kunnen inwoners van zeven Noord-Limburgse gemeenten terecht met alle aanvragen voor zorg.
Lees verder

Kappers weer open: 'Het voelt als een heropening'

Gepubliceerd op: 03-03-2021 11:26

De dag waar kappers en veel mensen naar uitkeken: de opening van de kapperszaken. Ook kapper Maurice Vervoort van Les Artistes Kappers in Kessel is blij dat hij de kapsels van zijn klanten weer in model mag brengen. "Ik zit 35 jaar in het vak, maar het voelt als een heropening. Ik ben heel blij dat we weer open kunnen."

Contactberoepen zoals kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, pedicures, masseurs en rijschoolhouders moesten vanaf 15 december hun werk neerleggen. Dat verbod gold uiteindelijk tot 3 maart. Mensen moesten het dus 2,5 maand zonder knipbeurt doen.

De telefoon stond bij de kapperszaken dan ook roodgloeiend toen bekend werd dat onder andere de kappers weer open mochten. Om de toestroom aan te kunnen, is de kapperszaak van Vervoort zeven dagen in de week open. "We knippen de komende weken van 8 tot 20 uur."

"Ik ben heel blij en het was heel nodig. Ik was oud aan het worden door het grijze haar", zegt een klant uit Nederweert. Zij zat als een van de eerste weer in de kappersstoel in Kessel. "We komen hier al meer dan 30 jaar. We lagen hier vroeg op de camping in Kessel en zijn van daaruit blijven hangen."

Ook een medewerkster van de Kesselse kapperszaak is blij dat ze de schaar weer in de kapsels mag zetten. "Het is heel fijn om weer te kunnen knippen. En je verleert het niet, het is net als fietsen. Het gevoel was bij eerste klant weer terug."
Lees verder

Meer - Kessel