Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Kessel


Filteren op datum:
        

Bijna 300 elektrische auto's in Peel en Maas

Gepubliceerd op: 30-04-2021 14:11

Van de 24.527 geregistreerde auto's in Peel en Maas rijden er 290 elektrische voertuigen rond. Dat is 1,18 procent van het totaal aantal auto's. Het aantal elektrische auto's wordt nog uitgesplitst: 149 elektrisch en 141 plug-in hybride.
Lees verder

Ruim 100 avondklokboetes uitgedeeld in Peel en Maas en Beesel

Gepubliceerd op: 29-04-2021 14:14

In de gemeente Peel en Maas heeft de politie in ruim drie maanden 83 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de avondklok. Dat waren er in de gemeente Beesel meer dan de helft minder: 38.
Lees verder

Peel en Maas zet in op extra stallensloop

Gepubliceerd op: 28-04-2021 10:19

De gemeente Peel en Maas wil het aantal varkens- of kippenstallen nog meer terugdringen door de zogenoemde win-winregeling uit te bereiden. De regeling houdt in dat ondernemers die stoppen met intensieve veehouderij in de buurt van een kern in ruil daarvoor een nieuwe woning mogen realiseren.
Lees verder

Deze inwoners van Peel en Maas kregen een onderscheiding

Gepubliceerd op: 26-04-2021 14:06

Drie inwoners van de gemeente Peel en Maas zijn maandag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tien andere inwoners uit Baarlo (4), Helden (2), Meijel (1), Beringe (1), Maasbree (1) en Kessel (1) zijn Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden.

Jan Bouten (70) uit Panningen
Een van de drie hoge onderscheidingen is voor de 70-jarige Jan Bouten uit Panningen. Hij is ook wel bekend als centrummanager van zijn woonplaats. Verder is de Panningenaar vrijwilliger van Toeristisch Platform Peel en Maas Part Groep, voorzitter en organisator van de Christmas Truckrun, ambassadeur van Retail Innovation Centra en adviseur van Retail Management Peel en Maas.

Jan van Lier (71) uit Panningen
Dorpsgenoot Jan van Lier (71) werd ook geridderd. Hij is vooral actief in de sportwereld als bestuurslid bij Sportclub Pareja in Helden, LTC Maasbree. Verder is Van Lier penningmeester bij Stichting Thyas. Die functie vervulde hij ook van 2010 tot 2015 bij handbalclub Bevo. Daarnaast is de Panningenaar secretaris van Vereniging van Oud Directeuren van Rabobanken in Noord- en Midden-Limburg. Ook is hij bestuurslid van Coöperatie Sport Peel en Maas.

Jan Slaats (66) uit Meijel
De derde nieuwe ridder in de gemeente is de 66-jarige Jan Slaats uit Meijel. Hij houdt zich veel bezig met de natuur. Zo is hij secretaris van IVN Meijel, doet hij bermen en het bos in zijn woonplaats inventariseren en geeft hij rondleidingen, lezingen en cursussen. Ook doet hij inventariseren en adviseren voor Staatsbosbeheer. Datzelfde werk verricht de Meijelnaar ook voor Stichting Peelvenen. Verder is Slaats vrijwilliger vleermuisbunkers en zaagwerk voor IVN Meijel. Hij is lid van Groenplatform van de gemeente Peel en Maas en voorheen de voormalige gemeente Meijel. Ook was hij van 2005 tot 2009 lid van de begeleidingscommissie Peelvenen voor Staatsbosbeheer.

Piet Gielen (80) uit Baarlo
Voor het echtpaar Piet en Mariet Gielen uit Baarlo was het ook een bijzondere dag. Zij kregen beiden een lintje opgespeld door burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo. De 80-jarige Piet is actief als vrijwilliger bij zorgcentrum Ter Borcht en vogelvereniging Meijels Pracht. Van laatstgenoemde vereniging is de Baarlonaar ook bestuurslid. H ijsmedeoprichter en 30 jaar bestuurslid geweest van de oud-prinsenclub van cv De Kook. Verder zat hij in het verleden ook in het bestuur van buurtvereniging 't Kerkveld, van Bouw- en Houtbond FNV en was hij vrijwilliger bij Vogelvereniging Blerick waar hij ook jarenlang bestuurslid was.

Mariet Gielen (78) uit Baarlo
Zijn vrouw Mariet (78) is ook vrijwilligers bij zorgcentrum Ter Borcht. IN het verleden was zij mantelzorger voor beide ouders, bestuurslid en begeleidster van Dansgarde de Kook, hulpouder op basisschool De Kwistbeek en collectante voor KWF Kankerbestrijding.

Til van den Heuvel-Schils (75) uit Baarlo
Een lintje was er ook voor plaatsgenoot Til van den Heuvel-Schils (75). Zij is voorzitter en vrijwilliger van Stichting De Zonnebloem. In het verleden had zij ook de voorzittershamer bij Tennisvereniging Tonido, Lionsclub Venlo Bontamps en de medezeggingsraad VVV Noord-Limburg. Verder was zij hoofd marketing en medeorganisator van het Oud Limburgs Schuttersfeest in Baarlo. Daarnaast was Van den Heuvel jaren vrijwilligers bij VVV Baarlo.

Herman Stevens (78) uit Baarlo
Ook ging de burgemeester langs bij Herman Stevens (78) uit Baarlo. Hij is secretaris van KBO Baarlo en Jeu de Boules Club Baarlo waar hij ook het banenonderhoud doet. Verder is hij ook actief om bijeenkomsten te organiseren van klasgenoten uit 1949/1950. Ook is de Baarlonaar bij verschillende activiteiten actief voor VV Baarlo. Bestuurlijke functies bekleedde hij in het verleden bij Trimclub De Kasteeltrappers, Groene Kruis Baarlo, Stichting Maatschappelijke Gezondheidszorg Baarlo, OLS Baarlo, Stichting Kunst en Cultuurpromotie en Stichting Seniorenraad Maasbree/Baarlo. Verder zat Stevens in de studiegroep voor totstandkoming van het boek Le Grand Canal du Nord/Noordervaart en was hij archiefonderzoek in de gemeente Baarlo en Maasbree. Ook verrichtte hij tientallen jaren werkzaamheden voor Stichting Sportpark en Recreatieoord De Berckt.

Jos Janssen (74) uit Helden
De 74-jarige Jos Janssen uit Helden is vanaf nu ook Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is als voorzitter en ouderenadviseur actief voor KBO Panningen. Verder is hij voorzitter van de cliëntenraad van zorggroep De Helpende Hand en heeft de voorzittershamer van hsv De Ruisvoorn. Voor de hengelsportvereniging heeft de Heldenaar in het verleden veel werkzaamheden verricht. Voor De Ruisvoorn, KBO Panningen en hsv De Valsrooth Maasbree was hij in het verleden secretaris. Ook was Janssen tweede secretaris van de ondernemingsraad van NLW bedrijven.

Thijs Joosten (58) uit Helden
Dorpsgenoot Thijs Joosten werd ook verrast. Hij zet zich in voor Stichting Hart voor Peel en Maas en is secretaris van EHBO-vereniging Panningen, penningmeester van Stichting reanimatie en AED onderwijs Helden en omgeving en penningmeester van Stichting Happy Holiday. In het verleden was hij voorzitter van Gezamenlijke Buurten Helden Dorp. Ook was Joosten als trainer en bestuurslid actief voor VV Helden en zat hij in het provinciale bestuur van Jong Nederland. Verder was hij vrijwilliger van Koraalgroep/gastenhof en medeorganisator van de Christmas Truckrun.

Jac Neessen (78) uit Meijel
Jac Neessen (78) uit Meijel kent een druk sociaal en maatschappelijk leven. Zo is hij voorzitter van Zorgboerderij De Katsberg, Amnesty Peel en Maas, Kerkelijke Zangkoor parochie St. Nicolaas, TWC de Vélo en van FNV lokaal Regio Venlo. Verder is de Meijelnaar politieke ondersteuner van de PvdA-afdeling in Peel en Maas en zit hij in de organisatie van de jaarlijkse fietstochten vanuit KBO Meijel. Ook is Neessen lid van de Werkgroep Meijel van Stichting Fiets4Daagse de Peel. Daarnaast is hij secretaris van Stichting veldkapellen en wegkruisen.

John Smedts (60) uit Beringe
Een andere gedecoreerde is de 60-jarige John Smedts uit Beringe. Hij is actief voor RK Voetbalclub BEVO en de kartrekker van Beringe Buiten. Verder zet de zestiger zich volop in voor carnavalsvereniging De Beringse Kuus, net als voor mannenzanggroep Bon Apart Beringe en de Bon Apart Revue.

Ben Smets (75) uit Maasbree
De burgemeester bezocht Maasbree om Ben Smets (75) een lintje op te spelden. Hij is voorzitter van de historische werkgroep de Brede en secretaris van het Dorpsoverleg. Verder is hij docent computerles voor KBO Maasbree, vrijwilliger van carnavalsvereniging d'n Hab en lid van sportgala comité en de nominatiecommissie van het Sportgala. Eerder was ook nog voorzitter en kartrekker voor het multifunctionele accommodatie in Maasbree, zat hij in het bestuur en was hij scheidsrechter en coach bij handbalclub BSAC. Ook was Smets voorzitter van Jong Nederland de Blokhut en penningmeester van Rode Kruis Maasbree-Baarlo.

Eric Zeelen (54) uit Kessel
Een veel gezien gezicht op Sportpark De Roode Egge is de 54-jarige Eric Zeelen uit Kessel. Hij is met zijn 54 jaar tevens de jongst onderscheiden inwoner van Peel en Maas. Voor zijn inzet voor de voetbalclub is hij Lid in de Orde van Oranje Nassau geworden. Hij is voorzitter van de Vrienden van VV Kessel en sponsorcommissie van de voetbalclub. Ook is Zeelen als leider en trainer van de seniorenelftal actief. Hij gaf daarnaast 5 jaar keeperstrainer. Daarnaast is hij voorzitter van Kessel op zien bes taege ALS.

In totaal reikte burgemeester Delissen 14 onderscheidingen in haar gemeente uit. Dat waren er relatief veel in Limburg. Alleen in Venlo (24) en Maastricht (15) moest de burgemeester langs meer deuren om lintjes op te spelden.
Lees verder

Oud-burgemeester Kessel koninklijk onderscheiden

Gepubliceerd op: 25-04-2021 16:49

Oud-burgemeester van Kessel, Noor Planje, is onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nausau. Planje was vanaf november 1990 tot 1997 burgemeester van Kessel. Eerder was ze wethouder in Roermond.
Lees verder

Meer - Kessel