Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Kessel


Filteren op datum:
        

Organisatie intocht Kessel teleurgesteld

Gepubliceerd op: 24-09-2020 15:18

De organisatie van de intocht van Sinterklaas in Kessel is teleurgesteld dat de intocht van de goedheiligman niet door kan gaan.

Dat besloten de burgemeesters van de veiligheidsregio woensdag. De organisatie in Kessel had een alternatief bedacht, zodat de kinderen uit het dorp toch de intocht mee zouden kunnen maken. De maasboulevard zou worden afgesloten en in vakken zouden de kinderen naar de Sint op de boot kunnen zwaaien, maar door die plannen is een streep gezet met de beslissing om geen enkele intocht in de regio door te laten gaan.

Johan van Knippenberg van de intocht in Kessel vindt dat er niet in kansen is gedacht en dat elk initiatief individueel benaderd moet worden. Hij denkt dan ook niet dat er een alternatief bedacht kan worden. Sinterklaas krijgt dus hoogstwaarschijnlijk geen feestelijk onthaal in het dorp. Een rondrit met de goedheiligman in het dorp ziet Van Knippenberg niet zitten, omdat dit mensen aan kan trekken.
Lees verder

Geen Sinterklaasintocht in Kessel

Gepubliceerd op: 24-09-2020 11:34

Er vinden dit jaar geen Sinterklaasintochten plaats in de regio Noord-Limburg. Dat heeft het Regionaal BeleidsTeam woensdag bepaald. Dit team bestaat uit burgemeesters van alle vijftien gemeenten binnen deze regio. Om ervoor te zorgen dat er geen verschillen per gemeente ontstaan en inwoners met grote groepen naar omliggende gemeenten afreizen, is ervoor gekozen dit besluit in de hele regio door te voeren.
Lees verder

Gemeenteraad akkoord met vervolgonderzoek verkabeling

Gepubliceerd op: 24-09-2020 09:09

De gemeenteraad heeft dinsdag ingestemd met het vervolgonderzoek naar de verkabeling van de hoogspanningsleidingen tussen Kessel en Kessel-Eik. PvdA/GroenLinks en AndersNu waren tegen het voorstel.
Lees verder

Raad stemt in met woonzorgcomplex Kessel

Gepubliceerd op: 22-09-2020 22:32

De gemeenteraad van Peel en Maas heeft dinsdagavond ingestemd met de plannen voor een woonzorgcomplex aan het Veersepad in Kessel. Een nipte meerderheid ging akkoord met het verzoek van de initiatiefnemers om 13 zelfstandige woningen te mogen creëren op de locatie. De discussie bleek een splijtzwam voor de coalitie, die verdeeld stemde.
Lees verder

VC Kessel dames Sportiefste Ploeg

Gepubliceerd op: 20-09-2020 17:14

De dames van VC Kessel speelde afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen na de lange periode zonder competitiewedstrijden door het vroegtijdig afbreken van het afgelopen seizoen om welbekende redenen. Voorafgaand aan de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen het Eindhovense VCE/PSV werd de ploeg verrast door de Nevobo (Nederlandse Volleybalbond).
Lees verder

Meer - Kessel