Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Kessel


Filteren op datum:
        

Sloepverhuur officieel van start

Gepubliceerd op: 30-07-2021 21:49

Wethouder Paul Sanders heeft vrijdag het Sloepverhuur Limburg aan de Maas bij Kessel officieel geopend.

Het bedrijf van drie Kesselse ondernemers verhuurt vanaf eind april bootjes voor recreatief gebruik vanuit de passantenhaven en heeft een gebruiksovereenkomst voor een deel van de passantenhaven gesloten met de gemeente Peel en Maas voor de duur van tien jaar.

Hoogwater
Het sloepverhuur kreeg ook te maken met het hoogwater. Daardoor kon er enkele weken niet gevaren worden. De bootjes werden bij watersportvereniging Poseidon ondergebracht. Sinds een week kan er weer gevaren worden en worden de sloepjes veelvuldig gebruikt. Er zijn vijf sloepjes beschikbaar.

Maasboulevard
Met de werkzaamheden aan de Maasboulevard in Kessel en het sloepverhuur moet de Maas bij Kessel een aantrekkelijke plek voor inwoners en toeristen worden.
Lees verder

Zwakke plekken dijken aangepakt

Gepubliceerd op: 29-07-2021 13:27

In Limburg moet voor 2050 zo’n 180 kilometer aan Maasdijken versterkt worden. Het gaat dan om onder andere de dijken in Kessel en Beesel.
Lees verder

Peel en Maas in trek: grootste toename inwonersaantal

Gepubliceerd op: 28-07-2021 15:22

In de gemeente Peel en Maas is het aantal inwoners het afgelopen half jaar gegroeid met 338. Dat is de hoogste toename in Limburg.
Lees verder

Recreatievaart Maas weer mogelijk

Gepubliceerd op: 24-07-2021 13:59

De Maas is weer vrijgegeven voor de recreatievaart. Dat meldt Rijkswaterstaat. Wel moet er rekening gehouden worden met een sterke stroming.
Lees verder

Blackbird wint Limburgse Popprijs

Gepubliceerd op: 22-07-2021 21:22

Merel Koman uit Kessel, beter bekend als Blackbird, heeft de prijs als beste Limburgse artiest gewonnen bij de uitreiking van de Limburgse Popprijs. De zangeres kreeg van het publiek de meeste stemmen. De prijs werd donderdag uitgereikt tijdens een uitzending op L1.

De jury prijst het doorzettingsvermogen van Koman. "Op de eerste dag van de lockdown kwam haar debuutalbum uit, wat ontzettend veel pech voor haar was. Ondanks dat is het album enorm goed ontvangen, doen de liedjes het zeer goed qua radioplays en online streams. En heeft Blackbird wel de kansen die er waren om op te treden aangegrepen om ook live te kunnen spelen", zo was het oordeel van de jury.

De Limburgse Popprijs is een jaarlijks terugkerende award die wordt uitgereikt aan een Limburgse act en organisatie die dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek. De Limburgse Popprijs is een initiatief van Pop in Limburg.
Lees verder

Meer - Kessel