Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Koningslust


Filteren op datum:
        

'Veel gevaccineerden door hoge besmettingscijfers Peel en Maas'

Gepubliceerd op: 29-11-2021 09:42

Noortje Bouwmeester, arts infectieziektebestrijding GGD Noord-Limburg, vermoedt dat de relatief hoge vaccinatiegraad in Peel en Maas te maken heeft met de hoge besmettingscijfers in de gemeente in het begin van de coronacrisis.

Dat zegt ze in De Corona Update.

Aanname
"In Peel en Maas zijn 87,3 procent van de mensen die een prik kunnen krijgen gevaccineerd. Veel inwoners hebben om hen heen en in hun directe omgeving iemand gehad die ernstig ziek is geworden van corona en misschien overleden is. Daardoor is het vaccin in deze gemeente beter ontvangen. Dat is een aanname", zegt Bouwmeester.

Opleving
Ook in de gemeente Beesel zijn relatief veel inwoners gevaccineerd. "Met 84,6 procent doet Beesel het heel goed. In deze gemeente is de laatste weken wel een opleving geweest van het virus, maar dat is nu aan het wegzakken", geeft de GGD-arts aan. "Het valt op dat er relatief weinig overlijdens gemeld zijn over de hele periode, dus vanaf het moment van registratie."

Jongeren
Landelijk ligt de vaccinatiegraad op zo'n 81 procent van alle leeftijdscategorieën. "Het valt op dat jongeren in Peel en Maas over het algemeen zich iets minder hebben laten vaccineren. Dat is landelijk ook. In onze regio zijn er meer jongeren die al een vaccinatie hebben ontvangen ten opzichte van het landelijk beeld."

Lees ook: Coronabesmettingen nemen toe: 'Bang voor doemscenario'

De arts infectiebestrijding hamert er ook op dat vaccineren 'het allerbelangrijkste is'. "Nu redden we het niet met het aantal mensen die gevaccineerd is. Mensen die nu nog twijfelen of zorgen hebben: ga het gesprek aan met je huisarts, naaste of GGD en onderzoek of je zorgen terecht zijn", zo roept Bouwmeester op.
Lees verder

Overtreding: illegale bewoning en bebouwing in Peel en Maas

Gepubliceerd op: 24-11-2021 17:02

Een interventieteam is dinsdag in Peel en Maas gestuit op illegale bewoning en bebouwing die in strijd is met de wet- en regelgeving.
Lees verder

Peel en Maas praat met koningin over jeugdzorg

Gepubliceerd op: 24-11-2021 15:59

Twee medewerkers van de gemeente Peel en Maas hebben woensdagmiddag in Amsterdam koningin Máxima uitgelegd hoe de gemeente de jeugdzorg heeft georganiseerd met de pilot Hendig.
Lees verder

Coronabesmettingen nemen toe: 'Bang voor doemscenario'

Gepubliceerd op: 23-11-2021 16:18

Het aantal coronabesmettingen is ook in de gemeenten Beesel en Peel en Maas toegenomen. Een stijging is provinciaal maar ook landelijk te zien.
Lees verder

Bovengemiddeld aantal miljonairs in Peel en Maas

Gepubliceerd op: 23-11-2021 09:41

In de gemeente Peel en Maas hebben ongeveer 700 huishoudens een vermogen van minimaal 1 miljoen euro.
Lees verder

Meer - Koningslust