Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Koningslust


Filteren op datum:
        

School Koningslust gaat Avonturier heten

Gepubliceerd op: 08-07-2020 12:47

De nieuwe school in Koningslust krijgt de naam 'De Avonturier'. Die naam is woensdagmiddag bekend gemaakt door de kinderen van de school.

Er waren tien namen geselecteerd, waaronder ook 'De albatrots', 'Brooknest', 'Koningsnest' en 'Schoolmees'. Er gingen 44 stemmen naar de winnende naam. Vooral leerlingen uit de bovenbouw stemden op deze naam.

De nieuwe school wordt momenteel aan het gemeenschapshuis gebouwd. Het is de bedoeling dat de kinderen na de herfstvakantie les krijgen in het nieuwe gebouw.
Lees verder

Acht woningen in schoolgebouw Koningslust

Gepubliceerd op: 08-07-2020 11:32

Er wordt een plan uitgewerkt om in het schoolgebouw van basisschool De Springplank in Koningslust acht woningen te realiseren waar ouderen tot op hoge leeftijd kunnen blijven wonen en in de eerste plaats voor elkaar kunnen zorgen. Ook is het mogelijk hier zorg in te huren.
Lees verder

Kantine VV Koningslust vernield

Gepubliceerd op: 02-06-2020 17:38

Het afgelopen weekend is er ingebroken in de kantine van VV Koningslust. Inbrekers hebben geprobeerd binnen te komen door met een terrastegel de glazen deur in te slaan en een compleet raam te molesteren.

Lees verder

Start bouw nieuwe school Koningslust

Gepubliceerd op: 25-05-2020 11:40

Na 7 jaar van voorbereidingen komt de nieuwe basisschool in Koningslust er echt. De eerste wand van de nieuwe school werd maandag geplaatst. Het huidige gebouw is verouderd, de nieuwe school wordt aan gemeenschapshuis De Sprunk gebouwd.

Kinderen van groep 8 stopten een tijdcapsule in de grond voor de toekomstige gebruikers wanneer het gebouw in de toekomst een keer moet worden aangepast.

Alle huishoudens in het dorp krijgen de komende dagen een stemformulier voor het kiezen van een nieuwe naam voor de school. Tientallen namen zijn door de kinderen en dorpsbewoners bedacht. Een werkgroep heeft 10 namen geselecteerd die geschikt zouden kunnen zijn als nieuwe naam voor de nieuwe school. Alle kinderen van de school en alle huishoudens van Koningslust mogen één stem uitbrengen op hun favoriete naam.
Lees verder

Brandstichting zendmast Maasbree

Gepubliceerd op: 02-05-2020 10:29

Vrijdagavond is er een poging gedaan om de zendmast bij het tankstation aan de A67 in Maasbree in brand te steken.Het is het vijfentwintigste incident waarbij sprake is van brandstichting in een zendmast. De mast heeft schade opgelopen, maar kan nog functioneren.
Lees verder

Meer - Koningslust