Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Meijel


Filteren op datum:
        

OLS 2021 op hetzelfde terrein

Gepubliceerd op: 05-07-2020 14:37

Het OLS in 2021 vindt op hetzelfde terrein plaats waar het Oud Limburgs Schuttersfeest dit jaar gehouden zou worden. Er is een mondelinge overeenkomst met de grondeigenaar. Het OLS zou vandaag plaatsvinden in Meijel, maar vanwege het coronavirus is het een jaar uitgesteld.

Vorig jaar won Sint Willibrordus uit Meijel D´n Um. Voor de tweede keer in het bestaan van de schutterij. Om de pijn te verzachten, kwamen de leden van de schutterij zondag bij elkaar op het OLS terrein en werd er een filmpje opgenomen.

Het OLS 2021 vindt plaats op 4 juli in Meijel.
Lees verder

Organisatie OLS lag ´onvoorstelbaar goed op schema´

Gepubliceerd op: 25-06-2020 13:00

Het OLS in Meijel gaat dit jaar vanwege het coronavirus niet door. Toch zal het OLS-feest bij de inwoners van het Peeldorp deze weken door het hoofd gaan. Vandaag zou eigenlijk het Kinjer-OLS plaatsvinden. Door het coronavirus zijn alle evenementen deze zomer geschrapt. Dus blijft D´n Um in jaar langer in Meijel.

Op 13 maart zou de loting zijn van het OLS. Twee dagen voordat dit plaats zou vinden, werd het afgelast. Later werd ook bekend dat de andere activiteiten een jaar worden opgeschoven. De organisatie van het schuttersevenement lag ´onvoorstelbaar goed op schema´, zo stelt Anoesjka Koopmans van schutterij Sint Willibrordus uit Meijel.

De werkgroepen met tientallen vrijwilligers waren al maanden bezig met de voorbereidingen. Het was dan ook een domper toen besloten moest worden dat het evenement niet door zou gaan. Na de zomer wordt de organisatie weer opgepakt.

In Zomer met P&M blikken Anoesjka Koopmans en Mark Stemkens van Sint Willibrordus terug op de winst en de afgelopen periode.
Lees verder

Meijelse huisarts naar rechter om coronamedicijn

Gepubliceerd op: 23-06-2020 09:39

Huisarts Rob Elens gaat de rechter vragen het besluit van de inspectie te beoordelen. De inspectie verbood Elens om een combinatie van geneesmiddelen voor te schrijven om coronapatiënten te behandelen.

In 'Zomer met P&M' zei Elens dat hij vindt dat hij tegengewerkt wordt om deze behandeling toe te passen. Zo schrijven niet alle kranten over zijn behandelmethode en worden delen van uitzendingen van internet gehaald, volgens de Meijelse huisarts. Hij is ervan overtuigd dat zijn medicijnenmix helpt in de eerstelijnsbehandeling tegen het coronavirus. 

De huisarts en apotheker handelden volgens de inspectie in strijd met de behandelrichtlijnen. Daarom moest de huisarts stoppen met het voorschrijven van de medicijnen. 
Lees verder

´Omstreden medicijn mogelijk toch effectief´

Gepubliceerd op: 11-06-2020 16:07

De Leidse emeritus-hoogleraar Richard Gill stelt dat er een kans bestaat dat het geneesmiddel hydroxychloroquine effectief is bij de behandeling van Covid-19 in de eerstelijnsgezondheidszorg. Dat schrijft het Leidsch Dagblad.
Lees verder

Dorpsvervoer Meijel start weer op

Gepubliceerd op: 08-06-2020 09:32

Het Dorpsvervoer Meijel start vanaf vandaag haar activiteiten weer op. Er zijn voorzorgsmaatregelen genomen om het vervoer zo veilig mogelijk te laten verlopen. Uitgangspunt bij het vervoer is voorlopig dat degene die wordt vervoerd, geen symptomen van het coronavirus vertoont.
Lees verder

Meer - Meijel