Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Meijel


Filteren op datum:
        

Peel en Maas in trek: grootste toename inwonersaantal

Gepubliceerd op: 28-07-2021 15:22

In de gemeente Peel en Maas is het aantal inwoners het afgelopen half jaar gegroeid met 338. Dat is de hoogste toename in Limburg.
Lees verder

Meijels bestuur neemt Heibloemse school over

Gepubliceerd op: 23-07-2021 09:47

Stichting Katholiek Basisonderwijs Meijel (SKBM) neemt Basisschool De Heihorst in Heibloem over van onderwijsstichting SPOLT. In december werd bekend dat het bestuur van de onderwijsstichting de school wilde sluiten. Na veel protest in Heibloem en onderzoeken bleek dat de onderwijsstichting in Meijel, waar Den Doelhof onder valt, de school over wilde nemen.
Lees verder

Amhaouch bezorgd om getroffen boeren

Gepubliceerd op: 21-07-2021 16:13

Mustafa Amhaouch (CDA) maakt zich samen met twee partijgenoten druk over boeren die getroffen zijn door het hoogwater afgelopen dagen.

Daarom heeft de Panningenaar met Kamerleden Derk Boswijk en Inge van Dijk vragen gesteld aan demissionair ministers Van Nieuwenhuizen, Grapperhaus en Schouten en demissionair staatssecretaris Raymond Knops.

Wet tegemoetkoming schade
Het kabinet verklaarde afgelopen donderdag Limburg tot rampgebied vanwege de overstromingen. De politici vragen zich nu af of dat nodig is zodat de Wet tegemoetkoming schade in werking treedt. Daarmee kunnen mensen met schade die de verzekering niet dekt, ook bij de rijksoverheid aankloppen. De christendemocraten vragen hoe die wet werkt naast of samen met de verzekeringen, wie de beoordeling gaat doen en wie de uitbetalingen doet.

Europese Solidariteitsfonds
Ook wil het drietal weten of gedupeerde boeren op een andere manier geholpen kunnen worden, en het kabinet samen met de Belgische en Duitse overheid bijvoorbeeld een beroep gaat doen op het Europese Solidariteitsfonds. Ook in de gemeente Peel en Maas zagen verschillende boeren hoe onder andere hun akkers veranderden in een watermassa.

Limburg kreeg een week geleden te maken met extreme wateroverlast door de flinke regenval. Inwoners en bedrijven kregen te maken met overstromingen, maar ook boeren werden daarvan de dupe. Nu het waterpeil in de Maas weer is gezakt, is het opruimen en het opmeten van de schade begonnen.
Lees verder

Teun Heldens lijsttrekker VVD Peel en Maas

Gepubliceerd op: 19-07-2021 21:48

Teun Heldens uit Meijel is door de leden van de VVD in Peel en Maas aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.
Lees verder

'Hoog water houdt langere tijd aan'

Gepubliceerd op: 17-07-2021 12:09

Het hoog water in Peel en Maas en Beesel blijft de komende uren aanhouden. Dat laat de Veiligheidsregio weten. ''We zitten in een langgerekt plateau met hoogwater. Het water is grillig. We zien lekkages in de regio. Er zijn zwakke plekken in de dijken'', aldus Antoin Scholten van de Veiligheidsregio tijdens de persconferentie.
Lees verder

Meer - Meijel