Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Panningen


Filteren op datum:
        

Start kaartverkoop nieuw programma DOK6 Theater

Gepubliceerd op: 15-06-2021 11:34

DOK6 Theater mag weer open en biedt een speciale actie aan. Wil je met voorrang een pakket bestellen stuur dan een mail naar theater@dok6.eu en geef zes voorstellingen door waar je kaarten voor wilt bestellen en hoeveel kaarten je per voorstelling wilt. De zesde voorstelling krijg je cadeau!

De reguliere kaartverkoop start op vrijdag 18 juni om 12.00 uur. Meer informatie en voorwaarden klik hier .
Lees verder

Duo Ton & Berni stopt met optreden

Gepubliceerd op: 14-06-2021 14:36

Ton Geurts en Berni Megens uit Panningen hebben besloten te stoppen met optreden. Berni heeft een nieuwe baan gekregen en daarom besloten om met het zingen in het duo te stoppen. Ton gaat vooralsnog door als solo-artiest en met zijn gelegenheidsband Tony’s Gang.
Lees verder

Omroep P&M wint twee Lokale Media Awards

Gepubliceerd op: 11-06-2021 22:21

Omroep P&M heeft vrijdagavond tijdens de Lokale Media Awards twee prijzen in de wacht gesleept. Bart Nelissen is volgens de jury het grootste presentatietalent van Nederland. Ook de podcast P&M Praot Plat viel het meest in de smaak.
Lees verder

GGD: 'Benefietavond Kessel niet met zekerheid brandhaard'

Gepubliceerd op: 11-06-2021 14:32

GGD Limburg-Noord durft niet te stellen dat een benefietavond in Kessel op 5 maart vorig jaar voor een uitbraak van het coronavirus heeft gezorgd. "Er waren te weinig deelnemers om uit te sluiten dat de resultaten beïnvloed zijn door toeval bijvoorbeeld."

Dat zegt Noortje Bouwmeester, hoofd infectieziektebestrijding van de GGD Limburg-Noord, in een P&M Special. Daarin werden de resultaten besproken die naar voren kwamen in een antistoffenonderzoek.

Veel besmettingen
Het onderzoek werd eind vorig jaar uitgevoerd door de Limburgse GGD'en en het Maastricht UMC+ onder 10.000 Limburgers. Er deden 523 inwoners uit Peel en Maas mee in het onderzoek van wie meer dan 20 procent antistoffen tegen Covid-19 had. In de gemeente Peel en Maas bleken tijdens de eerste golf, maar ook later in de derde golf het aantal besmettingen hoog te zijn.

Benefietavond
Op 5 maart kwamen honderden mensen in Kessel bij elkaar in gemeenschapshuis De Paort. Onder de noemer 'Kessel op zien bes' werd geld ingezameld voor de strijd tegen de spierziekte ALS van een dorpsgenoot. Peel en Maas telde daarna een opmerkelijk hoog aantal coronabesmettingen. "Als de wenkbrauwen omhoog gaan, is het interessant om te vermelden", zegt Bouwmeester. Volgens de infectie-arts kan het ook zijn dat veel Kesselnaren die wisten dat ze besmet waren zich hadden aangemeld voor het onderzoek.

Niet uitsluiten
"Dat het een brandhaard was, durf ik niet te stellen", geeft Bouwmeester aan, "Het was ook in het begin van de pandemie. Met dit onderzoek kunnen we niet aantonen dat de benefietavond dé oorzaak is. Dat is niet gezegd met deze cijfers. Maar ik kan niet uitsluiten dat het een factor is geweest die een rol heeft gespeeld."

Wel blijkt uit het onderzoek dat het rijke verenigingsleven van Limburgers één van de oorzaken is van de snelle verspreiding van het coronavirus tijdens de eerste golf.
Lees verder

Steun voor SV Panningen uit Venlose hoek

Gepubliceerd op: 11-06-2021 10:01

De voetbalclubs van Belfeld en Blerick hadden donderdagavond een verrassing voor SV Panningen. De voorzitters van VV Belfeldia en SV Blerick overhandigden een cheque van 1300 euro en een cadeau, om de voetbalclub een hart onder de riem te steken na de verwoestende kantinebrand.
Lees verder

Meer - Panningen