Menu

Twitter feed Omroep P&M

- Reuver


Filteren op datum:
        

Beeselnaar lanceert nieuwe snack: dropcorn

Gepubliceerd op: 20-01-2022 17:02

Houd je van drop en van popcorn? Dan kan dropcorn in de smaak vallen. Op het Grescollege in Reuver werd popcorn met dropsmaak gelanceerd.

Het idee komt van Joël Sturmans uit Beesel. In samenwerking met restaurant De Gresbuus, gevestigd in de monumentale Greswarenfabriek in Reuver, ontwikkelde hij de nieuwe snack.

Creatieve ingeving
"Op een gezellige avond met een frietje en frikandel erbij kom je al snel op een creatieve ingeving", verklaart de Beeselnaar. "Popcorn is heel bekend, drop ook. Nederland is echt een dropland. As je die combinatie samenvoegt, dan kan het tot verrassende resultaten leiden."

Publiek als bedrijf
Aangezien het restaurant in hetzelfde pand als het Grescollege zit, hoefde Sturmans niet ver te zoeken naar proevers van zijn product. Dat ziet Karin Grispen, teamleider van Grescollege, ook als voordeel. "Hier op school heb je een heel publiek dat je van alles kunt laten proeven om te kijken of er een markt voor is."

Beter in smaak
En daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. "We hebben het aan verschillende leerlingen van het Grescollege voorgeschoteld", geeft Sturmans, die ook de knetterdel en overwinningsthee uitvond, aan. "Zo zijn we steeds beter geworden in die smaak." Uiteindelijk is er een zoete en zoute popcorn met dropsmaak.

Geen dropfans
Toch zorgt de dropcorn voor nog wat gefronste wenkbrauwen. De drie leerlingen Sammy Bouzka, Safouane Boudazarte en Reda El Hadadi vinden het wel lekker, maar moeten een beetje wennen aan de smaak. "De nasmaak is een beetje zoutig", zegt Sammy. "Ik ben sowieso geen fan van drop, maar het valt op zich wel mee. Ik had het anders verwacht." Ook zijn vrienden zijn geen dropliefhebbers. "Ik was er wel nieuwsgierig naar, dus ik dacht: ik probeer het, waarom niet", zegt Reda. "Ik proef de drop niet heel sterk", vindt Safouane.

Zoete het lekkerst
Lisa Magnée is juist wel liefhebber van drop en popcorn en het valt bij haar goed in de smaak. "De zoete is het lekkerst, want als je bij de zoute nog meer zout bij doet, dan is het erg zout. En met een beetje zoete smaak heb je ook nog de nasmaak van drop. De zoete is wel echt de aanrader vind ik."

Snack in bioscoop
Of Sturmans er uiteindelijk geld aan gaat verdienen, weet hij niet. "Maar dat is voor mij niet de doelstelling. Ik denk dat passie vooral de doelstelling moet zijn." Hij wil de snack wel nog bij Service-Bioscoop Luxor in Reuver aanbieden.

Reda zou het zelf niet in de winkel of bioscoop kopen. "Ik zou ook niet een hele zak kunnen opeten." Maar Lisa en Safouane zien zichzelf - als het weer mag - in de bioscoop zitten met een doosje dropcorn.
Lees verder

VieCuri gaat door met boosteren

Gepubliceerd op: 14-01-2022 17:48

VieCuri Medisch Centrum in Venlo is van plan om van de tijdelijke vaccinatielocatie een semi-permanente te maken.
Lees verder

Bloembakken tegen scheurmonsters in Mariastraat Reuver

Gepubliceerd op: 14-01-2022 13:25

Bloembakken in de Mariastraat in Reuver kunnen mogelijk de oplossing zijn om het probleem van bestuurders die het gaspedaal te hard indrukken op te lossen. De gemeente gaat als proef de obstakels begin volgende week in de straat plaatsen.
Lees verder

Heldense start restaurant in lockdown

Gepubliceerd op: 11-01-2022 09:39

Je moet lef hebben om in deze onzekere tijden een restaurant te beginnen. Laat de uit Helden afkomstige Jop Janssen dat nu net doen. Sinds dit jaar is hij de eigenaar van Restaurant LEF in het voormalige raadhuis van Reuver.

Droom
"Toen deze uitdaging op mijn pad kwam, wist niemand iets van corona af. Uiteindelijk heb ik de stap doorgezet, maar toch had ik een andere start voor ogen." Tijdens een etentje in het Roadhoes, dat tot voor kort in het pand was gevestigd, gaven de eigenaren aan dat ze de zaak graag zouden willen overdragen. Jop zag het zitten en liet zijn droom uitkomen.

"We zijn snel begonnen met verbouwen om de LEF uitstraling over te brengen. We zouden eigenlijk komende woensdag open gaan. Dat gaat helaas niet door. Daarom zijn we het afgelopen weekend begonnen met afhalen, bezorgen en koken bij de mensen thuis."

Coronasteun
De reacties zijn positief, maar eigenlijk had Job zijn zaak liever vol gehad. Omdat hij pas gestart is, maakt hij geen aanspraak op coronasteun van de overheid. Daarom heeft hij zijn gastvrouw al moeten ontslaan. "Zodra we weer open mogen, doen we dat", zo zegt de positief gestemde Janssen. "We proberen er het beste van te maken. We kunnen niet anders."
Lees verder

The Rock Station gaat kleiner verder

Gepubliceerd op: 09-01-2022 07:50

De The Rock Station moet afstand doen van de concertzaal en de gemeenschapsruimte in Reuver. Een IT-bedrijf heeft een deel van het pand gekocht, waar kantoren komen.
Lees verder

Meer - Reuver