Menu

Twitter feed Omroep P&M

80 jaar konijnen-en pluimveefokkersvereniging De Eendracht

Voor het eerst werd in Kessel een 1-daagse Open Tentoonstelling ge-organiseerd vanwege het 80-jarig jubileum van Kleindierensport/fokvereniging De Eendracht.

Plaats van handeling was de kas van Plantencentrum Hendriks te Kessel; bij uitstek zeer geschikt ook vanwege de lichtinval. Er kwam heel wat bij kijken om dit te organiseren voor 1 dag, terwijl er tevens in de morgenuren keuringen werden verricht door vakbekwame keurmeesters.

De catalogus vermeld een keur van mooie dieren zoals konijnen, cavia's, kleine knaagdieren, hoenders, siervogels, watervogels,en sierduiven. Ook memoreert men in de gids de oprichting van de vereniging: op een zondagmorgen in december 1937, na het bezoek van een H.Mis toendertijd.
 
Aan een tentoonstelling deelnemen is niet zomaar iets: strenge eisen aan inentingen , verklaringen, ringen, oormerken, keuringen,verzorging, en allerlei zaken welke daarmee te maken hebben. Maar de resultaten mochten er zijn, geheel gratis ook te bewonderen voor het grote publiek en er was zelfs een knuffelhoek voor de kleintjes. Een kleurrijke,( luidruchtige) en leerzame tentoonstelling met duidelijke uitleg.
 
foto's: Ger Bos