Menu

Twitter feed Omroep P&M

Aangepaste bezoekregeling VieCuri

15 oktober 2020

Om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan, heeft VieCuri de bezoekregeling aangepast. Vanaf vrijdag 16 oktober is deze tijdelijk aangepast en is er nog maar één bezoeker per patiënt per dag toegestaan. Ook zijn de bezoektijden aangepast.

 


Dit zijn de regels van het VieCuri.

· Patiënten mogen één bezoeker per dag ontvangen.
· Er is doordeweeks één bezoekmoment, tussen 18.00-20.00 uur.
· Op zaterdag, zondag en feestdagen is het bezoekmoment tussen 14.00-16.00 uur.
· Het dragen van een mondkapje is verplicht.
· U mag niet op bezoek komen als u in thuisisolatie bent of klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Denk dan aan hoesten, verkoudheid, benauwdheid, koorts (38 graden of hoger) en reuk en/of smaakverlies.
· Bij binnenkomst van het ziekenhuis desinfecteert u uw handen.
· De patiënt blijft met zijn/haar bezoek op de kamer.
· Kinderen die begeleiding nodig hebben, mogen niet op bezoek komen. Kinderen die 13 jaar of ouder zijn en alleen op bezoek kunnen komen, zijn welkom.
· Als een volwassen bezoeker begeleid moet worden, is vooraf toestemming nodig van de verpleging.
· Bezoek is ook toegestaan bij patiënten die positief zijn getest op het coronavirus of covid-verdacht zijn. Hierbij gelden extra beschermingsmaatregelen. Op de verpleegafdeling ontvangt u daarom een chirurgisch mondneusmasker dat u gedurende uw bezoek draagt.
· Het meenemen van bloemen is niet toegestaan.
· Uiteraard gelden onze basis hygiënemaatregelen: was regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (ook van de patiënt die u bezoekt).
· We geven met pijlen de looproutes in het ziekenhuis aan, zodat mensen voldoende afstand van elkaar kunnen houden.
· Voor enkele afdelingen geldt dat bezoek alleen op afspraak plaatsvindt: de Acute Opname Afdeling, de Brain Care Unit, de Intensive Care, de Eerste Harthulp, het Geboortecentrum en de verpleegafdeling Kindergeneeskunde. Ook deze afdelingen houden zich verder aan bovenstaande uitgangspunten.
· Voor terminale patiënten geldt: bezoek alleen op afspraak en maximaal aantal bezoekers in overleg met behandelaar.