Menu

Twitter feed Omroep P&M

Afmeldingen: Gemeente trommelt stembureaulid uit bed

17 maart 2021

De gemeente Peel en Maas heeft dinsdag een stembureaulid 's morgensvroeg uit bed moeten bellen, omdat stembureauleden zich op het laatste moment hadden afgemeld.

"Het bleek dat een aantal corona hebben of in quarantaine moesten, omdat ze met iemand in contact waren geweest die corona had", vertelt Len Buysers, projectleider verkiezingen van de gemeente Peel en Maas. De gemeente kwam voor een uitdaging te staan om op het laatste moment nog iemand te regelen. "We hadden genoeg reserves, maar als je bijvoorbeeld om half 7 's ochtends door een stembureaulid wordt gebeld dat die toch niet kan komen, dan zal je een andere vrijwilliger moeten bellen. Veel mensen liggen nog om half 7 in bed. Maar het stembureau moet wel om half 8 open."

Peel en Maas had zich al min of meer ingedekt, door in alle stembureaus extra mensen in te zetten. "Bij ons zitten er altijd vijf mensen, terwijl het er maar vier hoeven te zijn", legt de projectleider verkiezingen uit. "Stel dat zich iemand zou afmelden, dan kunnen we altijd open. Dat was gisteren ook. Uiteindelijk hebben we nog iemand uit bed weten te halen, en die was alsnog een halfuurtje later op het stembureau."

Buysers geeft aan dat zich de afgelopen dagen geen andere incidenten hebben voorgedaan op stembureaus in Peel en Maas.