Panningen, Netherlands

Geniet van de zomer in De Groote Peel

Staatsbosbeheer biedt in de zomervakantie diverse zomerse activiteiten in het Nationaal Park De Groote Peel. Van 13 juli tot en met 24 augustus zijn er elke woensdag ‘Zin-in-Zomertochten’ en van 22 juli tot en met 26 augustus elke vrijdag ‘Zomeravondwandelingen’. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

13 juli 2022 - 26 augustus 2022

Aanvang: 00:00

Einde: 00:00

Toegang: €0,-

De zomer is een heerlijk seizoen om samen met familie en vrienden naar buiten te gaan om van de natuur te genieten.

Zin in Zomertocht
Tijdens deze gezinstocht ga je samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek naar vlinders, libellen en ‘bodemreuzen’, spulletjes verzamelen op het scharrelpad en nog veel meer leuke opdrachten doen in de natuur. Informatief, educatief, maar vooral lekker sPeels! Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

De Zin in Zomertocht start telkens om 11.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. De route is ongeveer 1,5 km lang en de activiteit duurt 1,5 tot 2 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten.

Beleef de overgang van licht naar donker in de natuur
Een avondwandeling in de natuur is heel bijzonder. Als het licht verdwijnt en het donker is, is er meteen een andere sfeer. Kleuren vervagen, vogels zingen hun laatste lied en de natuur komt tot rust. Tijdens een Zomeravondwandeling in De Groote Peel kan je die overgang van dag naar nacht met al je zintuigen ervaren en - met een beetje geluk - nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. Na afloop samen lekker genieten van een drankje.

Zomeravondwandeling
Er zijn twee afstanden: een route van 2 tot 2,5 en van 4 tot 5 kilometer die qua tijd ongeveer even lang duren. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 20.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/zomeravonddepelen 

Foto: Marijke Vaes-Schroën/Staatsbosbeheer