Panningen, Netherlands

Spreekuur Financiële Vragen bij Toon Hermans Huis Noord-Limburg

Het Toon Hermans Huis Noord Limburg Nieuwstraat 41 A in Venlo organiseert in samenwerking met Humanitas een spreekuur ‘Financiële Vragen’ vanaf dinsdag 7 november

7 november 2023 - 19 december 2023

Aanvang: 10:00

Einde: 12:00

De inloopspreekuren zijn 2-wekelijks op dinsdag 7 en 21 november en op 5 en 19 december. Het spreekuur is van 10.00 tot 12.00 uur.

Loop gerust binnen. Het is gratis. Je kunt in alle rust en beslotenheid met de vrijwilligers praten.

Yvonne Gommans, coordinator bij het Toon Hermans Huis vertelt
Een levensbedreigende ziekte (zoals kanker) kan naast fysieke ook flinke emotionele gevolgen hebben zoals angst, woede, verdriet en onzekerheid. Ook ontstaan er vaak financiële vragen. Vragen waarop je normaal een antwoord op zou hebben. Maar je hoofd zit vol. Het lukt even niet.

De aandacht gaat uit naar het ziek zijn. De administratie blijft liggen. Je verliest het overzicht en de controle. Je ontvangt brieven die je niet begrijpt en je hebt moeite met het invullen van formulieren.

Ziek zijn kost geld. Op welke vergoedingen heb ik recht en welke niet? En wat zijn de gevolgen voor het inkomen?  Door inkomensverlies heeft iemand misschien recht op toeslagen zoals huur- of zorgtoeslag.

Met deze vragen heeft Yvonne contact gezocht met Humanitas Noord-Limburg en heeft hier een partner in gevonden. De vrijwilligers van de Thuisadministratie zullen de bezoekers ondersteunen om het overzicht weer terug te krijgen.