Panningen, Netherlands

Zomerexpositie in D’n Horstgraaf

In Zorgcentrum D’n Horstgraaf in Venlo vrolijken elk seizoen lokale en regionale kunstenaars de gangen van het verpleeghuis op met hun verrassende creaties. Tot en met zondag 28 augustus is de zomerexpositie open van 09.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Locatie: Auxiliatrixweg 35 in Venlo.

14 juni 2022 - 28 augustus 2022

Aanvang: 00:00

Einde: 00:00

Toegang: €0,-

Exposanten zijn Roos Seuren met schilderijen, Henk Bongaerts met tekeningen en Regina Riethorst met beelden.

Roos Seuren is geboren en getogen in het Rozendorp Lottum. Haar werk bestaat uit keramiek en schilderijen of collages, alles ontstaan uit eigen fantasie waarbij gezichtsuitdrukkingen en de daarbij horende emoties een belangrijk aspect vormen. Collages en schilderijen worden opgebouwd uit en gemaakt van allerlei materialen die voortkomen uit de natuur of afgedankt zijn. Ze worden al schilderend of boetserend samengevoegd tot een beeldende eenheid dan wel geheel geïntegreerd in een compositie. Het blijft prikkelen om van spullen die op een gegeven moment geen functie meer hebben en als waardeloos worden afgedankt opnieuw iets functioneels en waardevols te maken.

Henk Bongaerts
Als zoon van de bekende pottenbakker Jac Bongaerts uit Tegelen kwam Henk al vroeg in contact met de keramiek en tekenen. In de avonduren kreeg Henk portret tekenlessen en kunstgeschiedenis van Sef Moonen op de Vrije Academie in Venlo. Daarna volgden nog lessen voor de akte NHT, Tekenen en Handenarbeid op de Pedagogische Academie in Eindhoven. Vanaf 1973 is Henk in opleiding gegaan als verpleegkundige gevolgd door de opleiding tot operatiekamerassistent chirurgie/anesthesie. In zijn weinige vrije uurtjes bekwaamde Henk zich in het tekenen met Oost-Indische Inkt. Door zijn werk op microscopisch gebied op de operatiekamer houdt hij het meest van het 'fijne' werk.

Regina Riethorst woont in Heythuysen en is al sinds vele jaren bezig met klei. Haar belangstelling gaat vooral uit naar de mens, niet de volmaakte mens, maar de mens eenvoudig zonder opsmuk. Veelal geeft zij enkele elementen weer, vaak in overdreven vorm, zoals de neus en ogen, een verbaasde of boze blik en heel vaak voorzien van een mond met dikke rode lippen. Soms maakt zij uitstapjes en maakt ze paardjes, vogels e.d.Het werk wordt direct hol opgebouwd en gedeeltelijk of helemaal voorzien van glazuur. In haar nieuwste werk probeert Regina keramiek en glas samen te voegen tot een object.

Voor meer informatie over de exposities in D’n Horstgraaf zie: https://horstgraafexpo.wixsite.com/expo

Foto's: website D'n Horstgraaf