Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Bewoners van de Oude Schans in Reuver zijn geschrokken dat een 18-jarige buurtgenoot is opgepakt vanwege het voorbe… twitter.com/i/web/status/1…

Amhaouch haalt voor CDA meeste stemmen in Peel en Maas

18 maart 2021

Mustafa Amhaouch heeft in zijn eigen gemeente Peel en Maas de meeste stemmen binnengehaald voor het CDA. De Panningenaar kon rekenen op 2139 roodgekleurde bolletjes voor zijn naam.

Ter vergelijking: op CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra werd 1178 keer gestemd. In totaal kregen de christendemocraten 4854 stemmen van de inwoners van Peel en Maas. De 50-jarige Amhaouch leverde dus bijna de helft van die stemmen. Het CDA was vier jaar geleden nog de grootste partij in deze gemeente, maar moet nu de VVD voor zich dulden.

De politicus reageerde vlak na de exitpolls ietwat teleurgesteld. "Ik moet erkennen dat de uitslag landelijk teleurstellend is. Dat had ik niet verwacht. Voor ons blijft het spannend. Ik hoop dat het kwartje de goede kant op valt. Ik ben positief gestemd." Amhaouch stond op de vijftiende plaats van de kandidatenlijst en lijkt volgens de laatste prognose toch zeker te zijn van weer een plek in de Tweede Kamer. Het CDA zou nu vijftien zetels hebben.

Daarnaast bestaat de kans dat het CDA in het nieuwe kabinet komt.