Menu

Twitter feed Omroep P&M

Amhaouch stelt Kamervragen over vliegtuigincident Meerssen

23 februari 2021

CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen wil van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat weten wat de omvang van de schade is na het vliegtuigincident in Meerssen. Dat zijn een van de Kamervragen die de 50-jarige politicus stelt aan de VVD-minister, schrijft 1Limburg.

Amhaouch vraagt zich ook af hoe de schadekosten vergoed gaan worden. Hij wil daarnaast opheldering hebben over wat de oorzaken zijn en hoe het voorkomen kan worden dat het zich herhaalt.

Een vliegtuig dat afgelopen zaterdagmiddag vanaf Maastricht Aachen Airport was opgestegen, verloor boven Meerssen onderdelen. Dat gebeurde na een ontploffing in een van de motoren van de Boeing 747. Auto's en daken liepen beschadigingen op en twee mensen raakten lichtgewond.

De motor en zwarte doos met vluchtinformatie van het vrachtvliegtuig worden onderzocht door Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De CDA'er verzoekt de minister de bevindingen van de OVV met de Kamer te delen. Net als informatie over de rol van de luchtvaartpolitie.

Verder stelt de Panningenaar nog vragen of er bij het ministerie meer incidenten bekend zijn die relatie hebben met MAA en schade die door vliegtuigen is veroorzaakt. 'Zo ja, welke actie is daarop ondernomen?', schrijft Amhaouch.