Menu

Twitter feed Omroep P&M

Anders Nu meest kritisch over zelfsturing

Tijdens een verhit debat over het onderwerp “zelfsturing” bi het laatste Politiek Café van Omroep PenM was Peter Craenmehr van Anders Nu zeer kritisch over zelfsturingsprojecten, terwijl de andere partijen zelfsturing toch als de toekomst zien en juist meer willen uitbreiden.


Craenmehr stelt dat de gemeenteraad te weinig betrokken wordt bij deze projecten. De gevolgen zijn volgens hem dat budgetten overschreden worden en dat niet alleen de gemeenteraad, maar ook de andere belanghebbenden in en rondom de projecten onvoldoende worden betrokken bij de plannen.

Wethouder Paul Sanders van de VVD gaf aan dat het niet zozeer was dat mensen niet geïnformeerd worden, maar dat ze het niet met elkaar eens zijn. Lokaal Peel en Maas, PvdA/Groenlinks, Ton Hanssen en het CDA gaven aan dat zelfsturing een groot goed is en dat de gemeenteraad de taak heeft om duidelijke kaders daarbij aan te geven. Het is volgens deze partijen ook een leertraject voor de gemeenteraad om meer los te laten en het vertrouwen te geven aan de initiatiefnemers.