Menu

Twitter feed Omroep P&M

Anget Mestrom kandidaat wethouder Lokaal Peel en Maas

10 november 2018

De gemeenteraadsfractie Lokaal Peel en Maas gaat Anget Mestrom (55) uit Meijel voordragen als nieuwe wethouder voor de gemeente Peel en Maas. Dat maakten partijvoorzitter Tijs van Lierop en fractievoorzitter Rob Willems bekend.

Over de nieuwe kandidaat wethouder zegt van Lierop: “We spreken bewust over een nieuwe wethouder en niet over een vervanger van wethouder Roland van Kessel. We willen voorkomen dat ze met elkaar vergeleken worden. Het zijn twee fantastische (kandidaat) wethouders die ieder hun eigen kwaliteiten hebben.”

Toen begin oktober bekend werd dat wethouder Roland van Kessel burgemeester zou worden in de gemeente Cranendonk, heeft de partij nadrukkelijk alle leden opgeroepen zich kandidaat te stellen voor de wethoudersfunctie.

“Meerdere kandidaten hebben zich gemeld voor de wethouder functie, maar in het kader van de zorgvuldigheid van de procedure, doen we hier geen uitspraken over.” aldus van Lierop. Van Lierop heeft in het traject voorafgaand aan de kandidaatstelling, wel meer contact gezocht met de andere partijen in de gemeenteraad, dan hij gedaan heeft bij het voordragen van een kandidaat voor de plotseling overleden wethouder Arno Janssen in 2017. “Weliswaar waren er destijds andere omstandigheden bij het voordragen van een nieuwe kandidaat wethouder, maar we hebben er wel van geleerd dat je de andere partijen eerder op de hoogte moet brengen van de te doorlopen procedure en planning.”

Mestrom is geen onbekende in de Meijelse politiek. Ze heeft van 1998 tot en met 2008 in de Meijelse gemeenteraad gezeten voor de partij Fractie Werknemers Meijel en is betrokken geweest bij de oprichting van Lokaal Peel en Maas. Hoewel ze niet op de voorgrond trad bij de Lokaal Peel en Maas, was zij wel één van de stille krachten. Zij hielp uit met de PR en heeft ze bij alle verkiezingen wel als lijstduwer op de kieslijst gestaan.

In 2008 koos zij bewust om zich meer te richten op haar gezin. Een gezin en een 30 uur werken en een politieke carrière is niet met elkaar te combineren. Nu is haar dochter 19 jaar en studeert in Rotterdam en dus is er ruimte om “het politieke bloed dat door haar aderen stroomt” weer op te pakken. “De keuze om me kandidaat te stellen, is een keuze geweest die we met het gezin gemaakt hebben. We hebben het zo goed verzwegen dat ik niks in het geruchtencircuit in Meijel gehoord heb. Gisteravond heb ik het mijn ouders pas verteld. Dus ik ben benieuwd wat er nu allemaal gaat gebeuren.

Mestrom heeft pedagogische wetenschappen in Nijmegen gestudeerd en tijdens haar werk bij de Universiteit Eindhoven heeft ze de studie Technische Bedrijfskunde afgerond. “Ik heb dus wel op sociaal/pedagogisch vlak als economisch vlak voldoende bagage om deze functie als wethouder goed in te kunnen vullen” zegt Mestrom tijdens haar presentatie. “Doordat ik sinds 2008 een eigen bedrijf heb, kan ik mijn werkzaamheden nu “on hold” zetten, zodat ik me voor de volle 100% kan inzetten als wethouder voor Peel en Maas.

Tijdens de raadsvergadering van 4 december wordt Mestrom officieel voorgesteld aan de gemeenteraad als kandidaat wethouder. Die avond stemt de gemeenteraad over haar kandidatuur.