Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Een Britse delegatie bestaande uit 34 mensen, waaronder tien oorlogsveteranen, bezocht vrijdag een herdenking bij d… twitter.com/i/web/status/1…

Arno Smets benoemd tot Mission Innovation Champion

28 mei 2019

Professor Arno Smets is gelauwerd als een van de eerste Mission Innovation Champions. Mission Innovation Champions is een nieuw initiatief om pioniers op het gebied van schone energie te eren.

Het programma maakt deel uit van Mission Innovation, een coalitie van landen die tijdens de Klimaattop in Parijs afspraken hun inspanningen op het gebied van energie-innovatie te willen versnellen. 


Dit werd bekendgemaakt op de vierde Mission Innovation ministeriele bijeenkomst, die van 27 tot 29 mei plaatsvindt in Vancouver, Canada. 350.000 deelnemers Arno Smets werd verkozen vanwege de impact van zijn onderwijs en onderzoek op de energietransitie. “Klimaatverandering is de grootste bedreiging voor de mensheid. Ik geloof dat we duurzame energiesystemen kunnen ontwikkelen waardoor we in harmonie met de planeet kunnen leven. Maar daarvoor moeten we ook de mind-set van mensen veranderen en de wereld onderwijzen”, zegt hij.