Menu

Twitter feed Omroep P&M

Beesel doet onderzoek naar duurzaamheid

Op de deurmat van inwoners van Beesel ploft vanaf 21 juni een uitnodigingsbrief voor een vragenlijst over duurzaamheid. De gemeente wil namelijk weten hoe de burgers, maar ook bedrijven en verenigingen denken over dit onderwerp.

Een onderzoek moet daarover een beeld gaan geven. Verenigingen en ondernemers krijgen een e-mail met de uitnodiging.

Duurzame energie
In de vragenlijsten staan verschillende vragen over duurzaamheidsthema's, zoals het opwekken van duurzame energie, het vergroenen van de gemeente, tegengaan van wateroverlast of droogte en het gebruik van elektrische auto’s. Een onafhankelijk onderzoeksbureau voert het onderzoek uit.

Steentje bijdragen
"Een duurzame gemeente is belangrijk voor nu en de toekomst. Maar wanneer zijn wij een duurzame gemeente? En wat moeten we er voor doen om echt samen voor duurzaamheid te gaan?", vraagt wethouder Marcel Roelofs zich af. "Dat kan alleen als we weten wat onze inwoners en ondernemers bezighoudt, wat ze willen weten van duurzaamheid en of en hoe ze hun steentje willen bijdragen aan een duurzamer Beesel. Met dit onderzoek willen we deze meningen en gedachtes ophalen, zodat we volgende stappen zetten in duurzaamheid waar onze inwoners en ondernemers zich in kunnen vinden."

Invullen van de vragenlijst kan tot 12 juli.