Menu

Twitter feed Omroep P&M

Beeselse Ontbijtkoek levert bijna 400 euro op

30 september 2021

De Beeselse Ontbijtkoek heeft in twee maanden tijd 372 euro opgeleverd. Een deel van de opbrengst gaat naar stichting 't Anker.

De cheque werd woensdag overhandigd aan de stichting.

Beesel Bakt
De speciale ontbijtkoek was van donderdag 8 juli tot zondag 5 september te koop bij banketbakkerij Van Betteraij, 't Kaashuys en Dagwinkel Beesel. Het is een baksel van de 17-jarige Aafke Driessen die met haar ontbijtkoek eind mei de bakwedstrijd Beesel Bakt won.

Lees ook: Winnend baksel 'Beesel Bakt' nu te koop

In de smaak
Samen met banketbakker René van Betteraij finetunede de winnares de receptuur van haar Beeselse Ontbijtkoek. De lekkernij viel in de smaak. "We hebben in de winkel veel mensen positief horen praten over Beesel Bakt. Het enthousiasme vraagt om een vervolg in 2022. Daarnaast is er een mooi bedrag opgehaald voor stichting ’t Anker", vertelt René van Betteraij.

Verbouwing clubgebouw
De bakkampioene koos Stichting 't Anker uit als goed doel. "Dat Aafke onze stichting als goede doel uitkiest, is geweldig", jubelt secretaris Jack Selen. "We zijn zeer blij met het geld en gaan het gebruiken bij de verbouwing van ons clubgebouw in Offenbeek."

Driessen zelf kijkt terug op een bijzondere tijd. "Ik ben blij dat er zo’n mooi bedrag is opgehaald voor het goede doel en dat veel mensen mijn ontbijtkoek hebben geproefd. Hopelijk komt er een vervolg van Beesel Bakt in mei 2022."