Menu

Twitter feed Omroep P&M

Begroting: investering voor €10 miljoen

8 oktober 2019

De gemeente Peel en Maas gaat het komende jaar voor €10 miljoen investeren. Dat blijkt uit de begroting die het college gepresenteerd heeft. Het tienjarig bestaansfeest van Peel en Maas wordt bescheiden gevierd. Wethouder Paul Sanders is trots op de begroting.


De tarieven voor OZB en afval zijn stijgen in 2020. Een gemiddeld huishouden gaat in 2020 €13,17 euro meer betalen. Dat is relatief laag. Wel stijgen de kosten voor het mileupark. Het brengen van groen afval blijft gratis. Het tarief van het park stijgt van €5,- naar €9,50 per kuub. 

Verder wil het college duidelijkheid geven over de dorpsontwikkelingsvisies. Op korte termijn maakt het college keuzes over de toekomstvisie van Helden. In Kessel wordt gestart met de realisatie van de Maasboulevard. In 2020 volgt een besluit over de gemeenschapshuizen in Meijel en Kessel.

Het college wil zijn aanpak in het realiseren van de transformatie in het sociaal domein continueren. Er worden positieve resultaten verwacht van de pilot Hendig, pilot Hulp bij het huishouden en het Leerwerkhuis.
Verder wordt er fors geïnvesteerd in de jeugd. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van de school in Helden, het kindcentrum in Meijel en de school in Koninglust. Over de sporthal in Maasbree verwacht het college in 2020 een besluit te nemen.

De gemeente ondersteunt verder Schutterij Sint Willibrordus in Meijel bij het organiseren van het OLS met 40.000 euro. Op 12 november buigt de gemeenteraad zich over de plannen.