Menu

Twitter feed Omroep P&M

Belfort De Vossenberg weer doelwit van vandalisme

18 mei 2021

Bij Belfort De Vossenberg in Meijel zijn vlak voor afgelopen weekend drie fotobordjes gestolen en één plank vernield en naar beneden gegooid. Het gaat om foto's van de kerken Ospel, Nederweert en Roggel.

Vervelend

Kwartiermaker Jo Manders werd zondagmorgen gebeld door een bezoeker die de vernieling ontdekte. "Er is toen direct actie ondernomen." De bordjes zijn inmiddels besteld en de plank is maandag meteen hersteld door vrijwilligers. "Financieel is het nog te behappen, maar het is zeker vervelend. Het is baldadigheid, door wie dan ook."

Boa's
Manders heeft geen idee wie de vernieling heeft aangericht. "Wij als vrijwilligers hebben de toren gebouwd en de vesting ingericht, dus we voelen ons nog steeds min of meer verantwoordelijk om het in orde te houden."

Aangifte
"Belfort is eigendom van Staatsbosbeheer", vertelt de kwartiermaker. "Er controleren regelmatig boa's, maar die kunnen daar niet continu blijven staan." Het is aan Staatsbosbeheer om eventueel aangifte te doen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de veelbezochte uitkijktoren het doelwit is van vandalen. Ruim een jaar geleden werden er ook vernielingen aangericht en was de schade nog groter.

Foto's: Jo Manders