Menu

Twitter feed Omroep P&M

Benefiet-evenement voor getroffenen watersnoodramp

Het evenement vindt plaats op 25 augustus 2021

In het episch centrum van de watersnoodramp -Valkenburg- organiseert Stichting Limburg oet de drup woensdag 25 augustus een benefiet-evenement om de getroffenen een hart onder de riem te steken en om geld in te zamelen voor ondernemers van Limburg die schade hebben opgelopen. 

Het evenement start woensdag 25 augustus om 19.00 uur. Verdere informatie over het artiestenprogramma, hoe je de livestream kunt bekijken en de mogelijkheid om te doneren vind je op de website: www.limburgoetdedrup.nl . De stream is gratis en je kunt zelf bepalen welk bedrag je wil doneren.

Een keur aan uit Limburg afkomstige artiesten en bekendheden hebben toezegging gedaan acte de présence te geven tijdens het 4,5 uur durende evenement.

Het is niemand ontgaan dat op 14 en 15 juli een enorme watersnoodramp heeft plaatsgevonden in Limburg. Vele inwoners en ondernemers van de provincie Limburg zijn zwaar getroffen en momenteel werkt men met man en macht aan de wederopbouw. Om deze reden is de stichting ‘Limburg oet de drup’ weer tot leven gebracht. Deze stichting zette zich ook in tijdens de watersnoodramp van december 1993 en januari 1995.

De organisatie heeft zich ten doel gesteld om een noodfonds te creëren dat hulp kan bieden aan instellingen en bedrijven die buiten de boot vallen van verzekeringen of overheidssteun. Ook worden er initiatieven ontplooid om vrijwilligers die geholpen hebben tijdens de watersnoodramp op gepaste wijze te bedanken.

"Als je ziet hoe heel Limburg zich samenpakt om gedupeerden te helpen, op welke manier dan ook, dan wil je graag iets teruggeven aan iedereen die zijn steentje bijdraagt”; aldus Leon Keppels, voorzitter van de stichting Limburg oet de drup.


Foto: Marcel van Dorst