Menu

Twitter feed Omroep P&M

Beringse Revue in 2020 op de planken

13 december 2019

In 2020 wordt de derde Beringse Revue op de planken gebracht. Met een nieuw regisseursduo én een nieuw verhaal staat het bestuur te popelen om samen met een grote groep vrijwilligers weer aan de slag te gaan. De derde Beringse Revue staat van 27 tot en met 29 november op de planken van de Wieksjlaag in Beringe.

 


Dit vervolg kon natuurlijk niet uitblijven na het succes van de eerste edities van de Beringse Revue: ‘Op glaad ies’ in 2009 en ‘Kabaal aan ut knaal’ uit 2014. De Beringse Revue is een initiatief van de mannenzanggroep Bon Apart die op deze manier mede hun 20-jarig bestaan vieren.

Scriptschrijfster Joke Ghielen uit Panningen en regisseur Mieke Janssen uit Helden debuteerden in 2018 in de vijfde editie van een volledig vernieuwde Dörper Revue, Kammeräöj. Die samenwerking is zo goed bevallen dat ze met heel veel plezier en enthousiasme samen hun schouders zetten onder deze nieuwe uitdaging in Beringe.

Ook nieuw in deze uitgave is de casting. Dit keer geen open audities maar Joke en Mieke gaan zelf, samen met enkele Beringse Revue bestuursleden, de mensen benaderen die zij geschikt achten voor de rollen in deze derde Beringse Revue. Er zijn tal van rollen te vergeven, zowel voor mannen als vrouwen, jong en oud. Talent en ervaring zijn mooi meegenomen, maar niet nodig, daarvoor zijn er repetities.

Hoe het nieuwe verhaal eruit gaat zien is nog niet bekend. Zeker is wel dat het typisch Beringe zal zijn en weer tot stand komt met de inbreng van Beringse mensen. De eerste brainstormsessies hebben al plaatsgevonden.