Menu

Twitter feed Omroep P&M

Berthie Verstappen: 'Hopen dat Peter nu voor zichzelf vecht'

7 juli 2021

Berthie Verstappen, de moeder van Nicky, is zich kapot geschrokken dat hun vertrouwenspersoon Peter R. de Vries dinsdagavond is neergeschoten. "Hij heeft altijd voor ons gevochten en voor Nicky en we hopen dat hij nu voor zichzelf vecht."

Dat liet ze geëmotioneerd weten aan de NOS. De Meijelse werd dinsdagavond door haar dochter Femke gebeld die zei: 'Ze hebben Peter neergeschoten'.

Vechten
Peter R. de Vries werd dinsdagavond rond 19.30 uur in Amsterdam op de Lange Leidsedwarsstraat, vlak bij het Leidseplein, neergeschoten. De 64-jarige verslaggever is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht waar hij vecht voor zijn leven. Diezelfde avond zijn er drie verdachten opgepakt, onder wie vermoedelijk de schutter.

Verschrikkelijk
"We kunnen alleen maar hopen dat hij het redt. Het is verschrikkelijk", zegt Berthie Verstappen in tranen. Het nieuws grijpt haar en haar familie extra aan, omdat de bekende misdaadverslaggever al langer dan 20 jaar de vertrouwenspersoon van hen is in de zaak Nicky Verstappen. De jongen werd in 1998 op de Brunssummerheide tijdens een jeugdkamp dood gevonden. Hij werd 11 jaar oud. Het gezin woonde destijds in Heibloem.

Inzet
Mede door de inzet van De Vries kwam er in 2018 een doorbraak in de zaak. Jos B. kwam door een dna-match in beeld. De man uit Simpelveld werd aangehouden in Spanje. Hij is vorig jaar veroordeeld voor het ontvoeren, misbruiken en doden van Nicky.

Er loopt nu nog een hoger beroep in deze zaak. Begin september is er een pro-formazitting.