Menu

Twitter feed Omroep P&M

Besmettingscijfers spectaculair gedaald

8 juni 2021

Het aantal inwoners van de gemeente Peel en Maas met een positieve coronatest is de afgelopen 7 dagen weer flink afgenomen. In Beesel bleef het aantal coronabesmettingen (14) gelijk met een week eerder.

Van 26 mensen uit Peel en Maas bleek de PCR-test positief te zijn. Dat zijn er 20 minder dan de week daarvoor. Het aantal coronabesmettingen daalt al enkele weken, blijkt uit cijfers van het RIVM. Wel overleed er één inwoner aan corona.

Risiconiveau
Een andere positieve ontwikkeling is dat de waarschuwingsniveaus door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar beneden zijn bijgesteld. Dat geven aan hoe ernstig de coronasituatie in een bepaalde regio is. Lange tijd werd het risiconiveau van Veiligheidsregio Limburg-Noord nog aangemerkt als 'Zeer Ernstig'. Dat is vanaf dinsdag veranderd naar 'Ernstig'.

Daling
Ook provinciaal gezien is het aantal mensen dat positief testte op Covid-19 spectaculair gedaald. Afgelopen 7 dagen kregen nog maar 950 inwoners van Limburg na een test te horen dat ze het virus onder de leden hebben. Dat is een flinke daling, want vorige week waren dat er nog 1568.


Foto: iStock