Menu

Twitter feed Omroep P&M

Betere zorg bij mogelijk hartinfarct

13 augustus 2019

Uit een onderzoek van het VieCuri Medisch Centrum is gebleken dat 80% van de spoedverwijzingen voor een mogelijk hartinfarct onterecht is. Door een aantal aanpassingen bij het stellen van de diagnose is het mogelijk het aantal patiënten dat ten onrechte in het ziekenhuis belandt terug te brengen.

 
Tevens zorgen deze aanpassingen ervoor dat patiënten die wél een hartinfarct hebben, sneller de nodige behandeling krijgen. Dat heeft het VieCuri Medisch Centrum met onderzoek aangetoond. 

Voor dit onderzoek heeft VieCuri een officiële STZ-erkenning ontvangen. Dit is een erkenning die  de kwaliteit van hooggespecialiseerde en complexe zorgfuncties opinhoudelijke en kwalitatieve criteria toetst. 

Bij een patiënt met pijn op de borst kan een snelle bloedtest, een ECG en een gevalideerde vragenlijst ingezet worden, om een snelle en een correcte diagnose te stellen. De komende tijd zal ook worden onderzocht hoe deze werkwijze ook in de thuissituatie ingezet kan worden. Ook zullen de resultaten van deze onderzoeken gedeeld worden met landelijke huisartsen(posten) en ziekenhuizen.