Menu

Twitter feed Omroep P&M

Bijna 300 elektrische auto's in Peel en Maas

30 april 2021

Van de 24.527 geregistreerde auto's in Peel en Maas rijden er 290 elektrische voertuigen rond. Dat is 1,18 procent van het totaal aantal auto's. Het aantal elektrische auto's wordt nog uitgesplitst: 149 elektrisch en 141 plug-in hybride.

EVplan deed een onderzoek naar het aantal elektrische auto's en laadpalen in Nederland. Daaruit komt naar voren dat er 8,7 miljoen auto's zijn in dit land waarvan 274.000 elektrisch. Dat is 2,26 procent.

Laadpunten
Als het om laadpunten gaat, dan kent Peel en Maas er 41 voor elektrische auto's. Daarvan staan er 23 in publieke ruimte, waar dus iedere elektrische voertuigrijder gebruik van kan maken. In de gemeente zijn er geen snellaadpunten. Omliggende gemeenten zoals Leudal, Horst aan de Maas en Venlo hebben wel laadpunten waar de elektrisch auto razendsnel opgeladen kan worden.

Uitrollen
In Limburg is Vattenfall momenteel bezig met het uitrollen van een laadpuntennetwerk. De gemeente Peel en Maas neemt deel aan een actie van de provincie Noord-Brabant. Die heeft voor 65 gemeentes in Limburg en Brabant in totaal 2500 oplaadpalen gekocht.


Inwoners met een elektrische auto kunnen overigens bij de gemeente een openbare laadpaal aanvragen, mits zij op eigen terrein geen kunnen plaatsen en er binnen 300 meter van de woning nog geen oplaadpunt is.
 
Foto: iStock