Menu

Twitter feed Omroep P&M

Bijna 800 inwoners Peel en Maas ontvangen WW-uitkering

18 februari 2021

In de gemeente Peel en Maas hebben 798 inwoners in januari een WW-uitkering gekregen. Ten opzichte van een jaar eerder is dat een toename van 10,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Afgelopen maand kregen vooral inwoners van 50 jaar en ouder een werkeloosheidsuitkering. Het gaat om 447 mensen. In de leeftijdscategorie 27 tot 50 jaren waren dat er 293. Ook aan 49 jongvolwassenen werd die uitkering verstrekt. In december vorig jaar waren er 9 mensen minder WW-ontvanger in deze gemeente dan een maand later.

In Limburg werden vorige maand 19.300 WW-uitkeringen verstrekt. Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland, in maart vorig jaar, steeg het aantal mensen zonder werk fors. Een piek in het aantal werkloosheidsuitkeringen was in juli te zien. Maar de zomermaanden daarna daalde dat weer. Vooral in de horeca, cultuursector en detailhandel vielen flinke klappen en moesten werknemers een werkloosheidsuitkering aanvragen.

Het totaal aantal werklozen laat volgens het CBS overigens een dalende lijn zien. Hoe dat in de gemeente Peel en Maas zit, is niet bekend.


Foto: iStock