Menu

Twitter feed Omroep P&M

Bloembakken tegen scheurmonsters in Mariastraat Reuver

14 januari 2022

Bloembakken in de Mariastraat in Reuver kunnen mogelijk de oplossing zijn om het probleem van bestuurders die het gaspedaal te hard indrukken op te lossen. De gemeente gaat als proef de obstakels begin volgende week in de straat plaatsen.

Volgens de gemeente Beesel is het rijgedrag niet meer acceptabel.

Verkeersproef
Bewoners van de Mariastraat beklagen zich al langer over de snelheid die daar wordt gereden. In 2021 en 2020 werd een verkeersproef gehouden en daaruit kwamen veel klachten en meldingen over de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de straat. De gemeente is vervolgens in gesprek gegaan met de bewoners die het probleem konden schetsen en oplossingen aandroegen. Naar aanleiding daarvan heeft Beesel een stappenplan gemaakt. Dat is in september voorgelegd aan de bewoners.

Inzicht krijgen
Een van de resultaten is dus dat er voor een half jaar plantenbakken worden geplaatst. VLP-raadslid Ilona Franssen vroeg eerder in een raadsvergadering al aandacht voor de problematiek in de straat. "De snelheid wordt daarmee misschien uit de weg gehaald, maar we vragen ons af of het veiliger is." Ze wilde ook weten waarom het probleem niet in een groter geheel is opgepakt. "We willen inzicht krijgen dat wat als we links aan een knopje draaien, wat dat rechts betekent", legde wethouder Marcel Roelofs uit. "We willen kunnen verantwoorden als we een maatregel doen, wat dat voor een andere straat voor gevolg kan hebben."

Handhaving opschroeven
De politie is daarnaast gevraagd om de handhaving in de straat op te schroeven. De gemeente zal ook (snelheids)metingen laten uitvoeren. Verder gaat Beesel kijken wat ze kan met de aangedragen middellange termijn oplossingen van de bewoners. Zo wordt bekeken of de weg eenrichtingsverkeer kan worden, een deel van de Mariastraat afgesloten kan worden voor vrachtverkeer en zorgen dat er geen nieuwe bedrijven bijkomen.

Vrachtwagens kunnen als de bloembakken er staan evengoed gebruik blijven maken van de weg. De sta-in-de-weg moet ervoor zorgen dat andere voertuigen hun snelheid moeten verminderen.


Foto: Gemeente Beesel