Menu

Twitter feed Omroep P&M

Blog: Kijk elkaar eens in de ogen!

Het bezoek van koning Willem-Alexander aan Panningen zorgde deze week voor landelijke aandacht, nadat de koning in Het Bouwens zijn mobiele telefoon uit zijn zak pakte en een opmerking maakte over het filmen. ‘Kijk elkaar eens in de ogen’, was zijn uitspraak. Geniet van het moment zonder het vast te leggen, zo leek zijn boodschap.

Het bezoek van de koning aan Panningen kwam als een verrassing. De leerlingen wisten een paar minuten voor de komst van de majesteit dat niet de minister zou komen (zoals was aangegeven), maar koning Willem-Alexander. Dit zorgde voor een extra spanning, die door de gehele school voelbaar was. Hetzelfde gold voor de bezoekers en buurtgenoten van de moskee Assalaam in Panningen. Echter ontstond er tijdens de gesprekken – mede door de rol van de burgemeester – een ontspannen sfeer, waarbij iedereen de ruimte kreeg om zijn zegje te doen.

Als lokale omroep is de komst van de koning dé gelegenheid om je als omroep te profileren. Je wil en je moet er bij zijn om de inwoners van Peel en Maas een uitgebreid verslag te tonen. Het komt niet vaak voor dat de koning de gemeente bezoekt (al was de koning in maart al in Maasbree geweest).

In het diepste geheim zijn er voorbereidingen getroffen om ’s avonds in het nieuws een compleet verslag te tonen van het bezoek van de koning. Een bijzondere, gespannen sfeer op de redactie. Maar ook een sfeer waarbij je extra hard werkt om een goed eindproduct af te leveren.

Het bezoek van de koning verliep zonder problemen. Positieve reacties dus na afloop. Ook complimenten voor onze redactie, die donderdag hard heeft gewerkt om op alle kanalen verslag te doen van het bezoek van de koninklijke hoogheid.

Alle reportages zijn terug te kijken op onze website: www.omroeppenm.nl

Bart Nelissen
Hoofdredacteur Omroep P&M


Foto: Stefan Koopmans