Menu

Twitter feed Omroep P&M

Bondsfeest in Kessel

Dit jaar organiseertde Schutterij Sint Hubertus Kessel op 24 juli 2016 het derde Bondsschuttersfeest van de Schuttersbond Juliana, de Bond van Noord- en Midden Limburgse schutterijen.

Het bondsschuttersfeest startte 's middags met een Officiële Ontvangst door het college van B&W van gemeente Peel en Maas in gemeenschapshuis De Paort. Natuurlijk was ook het nieuw Kessels koningspaar Albert van Emden en Annie van de Winkel hierbij aanwezig. Na de ontvangst ging het hele gezelschap richting schuttersweide aan de Schijfweg waar de verenigingen zich opstelden voor de inspectie. Hierna volgde een grote folkloristische optocht door het hart van Kessel.
Daarna startte de schietwqedstrijd tussen de 19 deelnmende schutterijen. Winnaar werd schutterij Sint Antonius & Sint Petrus uit Baarlo.
De jeugd tot 16 jaar kon deelnemen aan het jeugdschieten met de windbuks. Op het derde bondsfeest werd hieraan nog eens extra glans gegeven door het jeugdbondskoningschieten. 
Naast de schietwedstrijden waren op de feestweide ook de beoordelingswedstrijden. Bij een schutterij horen behalve de koning o.a. ook de koninginnen, bielemannen en marketentsters. Samen met de muziek-, mars-, vendel- en solistenwedstrijden zijn dit ook vaste onderdelen van een bondsschuttersfeest die door een deskundige jury worden beoordeeld.


foto's: Ger Bos