Menu

Twitter feed Omroep P&M

Boodschappenactie voor Voedselbank

2 december 2018

De voedselbank in Peel en Maas helpt een aantal inwoners van onze gemeente met een wekelijks voedselpakket. Door welke omstandigheden dan ook hebben deze mensen heel weinig inkomen.

Ze zijn voor hun dagelijks levensonderhoud afhankelijk van de Voedselbank. Vrijwilligers van de voedselbank zijn iedere week druk in de weer om voedsel en andere producten op te halen. Ze stellen voedselpakketten samen die zo divers mogelijk zijn. De Voedselbank krijgt heel veel producten van lokale ondernemers. In de winterperiode zijn daar wat minder verse groenten bij en dan worden groenten in blik of glas toegevoegd. 


Om te kunnen beschikken over voldoende langer houdbare producten doet de Voedselbank in Peel en Maas mee aan de actie van L1 en Omroep P&M om mensen die boodschappen doen te vragen een of twee extra producten te kopen en die af te staan aan de Voedselbank. Op zaterdagochtend 8 december wordt in tien supermarkten in Peel en Maas een inzamelactie gehouden. Een aantal vrijwilligers, waaronder veel gemeenteraadsleden, werkt mee aan deze actie. 

Omroep P&M en L1 maken op dinsdag 11 december een uitzending op beide radiokanalen in het kader van de actieweek voor de Voedselbank.