Menu

Twitter feed Omroep P&M

Brand SV Panningen geen gevolgen voor trainingen

26 maart 2021

De verwoestende brand op sportcomplex SV Panningen donderdagavond heeft geen gevolgen voor de trainingen. Die gaan volgens voorzitter Peter Wulms door. De club zorgt wel dat er toiletten, een hekwerk en noodaggregaat komen en dat de ballen opgepompt kunnen worden.

Assistent-trainer Sjaak de Bruijn ontdekte de brand. "Om 20.10 uur vielen alle lichtmasten uit", vertelde hij donderdagavond. "Ik ben naar de meterkast gegaan. Ik zag een enorme rookontwikkeling rondom de meterkast." Binnen een paar minuten sloegen de vlammen uit het dak. De Bruijn belde meteen de brandweer die er nog geen vijf minuten later was.

Voorzitter Peter Wulms werd zelf door een berichtje van zijn zoon geattendeerd op de brand. "Hij vroeg of ik wist dat de kantine in de fik stond. Hij stuurde me een Snapchat van de brand. Toen ben ik gelijk van de bank gesprongen en hier naartoe gekomen."

Lees ook: Geschokte reacties na brand kantine Panningen

De dag na de brand is de schade goed zichtbaar. "Met name de nieuwbouw en kantine zijn verwoest", vertelt Wulms. Dat deel van het complex werd in 2016 nieuw gebouwd. "De vraag is wat beschadigd is en vervangen moet worden." Het antwoord heeft de voorzitter nog niet en zal na het bezoek van een expert duidelijk worden. "Wat ik gisteren heb gehoord, zal het complete dak vervangen moeten worden. En de complete kantine zoals de inrichting en de keuken en de bar hebben allemaal roet- en waterschade. Dat hele stuk heeft veel geleden."

De brand komt hard aan bij de leden van de voetbalclub. "De hele vereniging staat er heel goed voor", zegt Wulms. "Het loopt allemaal heel goed met de commissies. Wat dat betreft hadden we de zaak op de rit. Nu moeten we weer van vooraf aan beginnen. En weer gaan afbreken en opbouwen."

Vrijwilligers van de club kwamen vrijdagochtend ook een kijkje nemen. "Ik ben blij dat merendeel er nog staat", reageert Ves Jacobs. "We hebben er teveel herinneringen aan als het in een keer weg was. Dan springen je de tranen in de ogen. Dat zullen er wel heel veel hebben gehad." Desondanks heeft de voorzitter er vertrouwen in dat de voetbalclub er bovenop komt. "Wat dat betreft ben ik positief ingesteld."