Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Burgemeester Delissen heeft donderdag twee drugpanden voor drie maanden gesloten. Het gaat om een drugspand aan de… twitter.com/i/web/status/1…

Brugklassers beginnen duurzaam adviesbureaus

9 januari 2019

Maandag 7 januari is voor 100 leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege een mooie uitdaging gestart in de vorm van het “Jongeren Adviesbureau”. Brugklasleerlingen gaan de komende negen weken aan de slag met het ontwerpen van een duurzaam middel dat geschikt is voor een familiepicknick in de natuurgebieden in De Peel.

Het Jongeren Adviesbureau is een scholenprogramma van IVN Natuureducatie, deze keer in opdracht van Nationaal Park De Groote Peel. IVN gelooft dat jongeren creatieve antwoorden hebben op maatschappelijke uitdagingen en betrekt jongeren bij vraagstukken op het gebied van natuur en duurzaamheid. Het Bouwens deed in 2018 ook al mee en geeft met dit traject een vervolg aan winnende idee van vorig jaar.

In 18 lessen leren de leerlingen in groepjes hoe zij een ontwerpbureau opstarten om vervolgens als bureau onderzoek uit te voeren op het gekozen onderwerp. Met als doel het uitbrengen van een ontwerp dat direct uitvoerbaar is voor de opdrachtgevers. “Over een week gaan de leerlingen op bezoek bij het Nationaal Park de Groote Peel om het gebied in te verkennen”, vertelt Michelle Hendriks, projectleider IVN. “Dit veldbezoek is belangrijk voor de leerlingen om zich te oriënteren op de mogelijkheden voor het ontwerp.”